Обшуки в редакції «Думської» не пов'язані з журналістською діяльністю - СБУ

Обшуки в редакції «Думської» не пов'язані з журналістською діяльністю - СБУ

Ексклюзив
Укрінформ
Співробітники СБУ та Нацполіції проводять слідчі дії за адресами роботи і проживання фігурантів кримінального провадження, зокрема в редакції видання "Думська", які підозрюються у рейдерському захопленні державного майна та розкраданні бюджетних коштів на Одещині.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у пресслужбі СБУ.

"Для встановлення обставин злочину і притягнення всіх винних до відповідальності триває розслідування, проводиться комплекс слідчих дій та відбуваються обшуки в офісному приміщенні, де розташоване ЗМІ «Думская.нет». Усі дії правоохоронців проходять із дотриманням законодавства та жодним чином не стосуються журналістської діяльності видання «Думская.нет»", повідомили в СБУ.

У пресслужбі наголосили, що в межах цього провадження співробітники СБУ вже повідомили про підозру депутату місцевої облради, а також його дружині та помічнику.

Читайте також: У Житомирській ОВА пояснили, чому в них були обшуки НАБУ

Як повідомлялося, 10 травня в редакції одеського видання "Думська" правоохоронці проводять санкціоновані судом слідчі дії. За даними поліції, обшук проводиться в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ч. 3 і 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення); ч. 2 і 3 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом); ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-