У Житомирській ОВА пояснили, чому в них були обшуки НАБУ

У Житомирській ОВА пояснили, чому в них були обшуки НАБУ

Укрінформ
Слідчі дії Національного антикорупційного бюро, які напередодні проводилися в Житомирській ОВА, пов’язані з розірванням договору із підрядником щодо експлуатаційного утримання доріг.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Житомирська ОВА.

«Обшуки, які пройшли у Житомирській обласній військовій адміністрації, зокрема у Департаменті регіонального розвитку, пов’язані з розслідуванням, яке проводить Національне антикорупційне бюро України щодо обставин розірвання договору на експлуатаційне утримання доріг області з компанією "ПП "Автомагістраль", яка раніше намагалась оскаржити це рішення у судовому порядку. Однак ще 13 квітня 2023 року Північно-західний апеляційний господарський суд визнав дії Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА правомірними», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ проводить слідчі дії в Житомирській ОВА

Зазначається, що причиною розірвання договору стала неспроможність ПП «Автомагістраль» виконувати роботи, які під час бойових дій є першочерговими. Зокрема, йдеться про ремонт доріг, пошкоджених внаслідок ворожих бомбардувань; забезпечення режимів світломаскування на дорогах області відповідно до вимог військового командування; залучення інженерної техніки для ліквідації наслідків обстрілів та зведення оборонних споруд.

Читайте також: У Раді звертають увагу на необхідність врегулювати сферу гуманітарної допомоги

В ОВА додали, що в умовах воєнного стану така ситуація була неприпустимою та загрожувала зриву виконання заходів з оборони області, тому рішення про розірвання договору з ПП «Автомагістраль» є обґрунтованим та правомірним, що підтверджує постанова суду.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні НАБУ проводило слідчі дії в деяких структурних підрозділах Житомирської ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-