В Одесі прийшли з обшуком до редакції «Думської»

В Одесі прийшли з обшуком до редакції «Думської»

Відео
Укрінформ
В редакції одеського видання «Думська» правоохоронці проводять санкціоновані судом слідчі дії.

Про це саме видання повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні вранці співробітники поліції та СБУ нагрянули до редакції "Думської". Проводять обшук та заблокували роботу редакції", – йдеться у повідомленні.

Також редакція видання повідомила, що співробітників "Думської" не пускають на їхні робочі місця.

"Ми заявляємо рішучий протест таким діям правоохоронців, вважаємо, що відбувається перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу), зазіхання на свободу слова та демократію в Україні", – наголосили у виданні.

У поліції, у свою чергу, зазначили, що слідчі не вилучають техніку редакції та жодним чином не перешкоджають роботі медіа.

За даними поліції, обшук проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ч. 3 і 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення); ч. 2 і 3 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом); ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-