Проблеми зі сміттям: Херсон просить спецтехніку, яку передали в АРМА

Проблеми зі сміттям: Херсон просить спецтехніку, яку передали в АРМА

Укрінформ
Херсон просить дозвіл користуватися спецтехнікою, яка передана Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА), адже наразі вивезення сміття – болюче для міста питання.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська МВА.

«Очікували, що зможемо отримати у користування 19 вилучених одиниць техніки, які були передані в Агентство з пошуку та менеджменту активів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, міська влада зверталася з відповідними листами неодноразово, однак це тривалий процес, а проблема зі сміттям є зараз.

Також у МВА інформують, що відсьогодні розпочато процедуру оголошення тендерів на закупівлю сміттєвозів, а також на закупівлю 1 тис. сміттєвих баків.

Як підкреслюється, це значно покращить процес вивезення твердих побутових відходів.

Відзначається, що питання вивезення сміття - «болюче» питання міста.

Також МВА інформує у Телеграмі, що отримала ще один сміттєвоз із заднім завантаженням від київських колег. У Херсоні висловили вдячність за підтримку Київській обласній військовій адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура передала в АРМА майно на суму понад 7 млн грн подружжя підприємців із Херсона, які підозрюються у веденні бізнесу з російськими загарбниками.

Читайте також: Екопікнік на Вільшанському водосховищі: закарпатське сміття збирали три сотні людей з усієї країни

Вінниця передала Херсону 100 контейнерів для збору сміття, які замінять викрадені окупантами ємності для побутових відходів.

У січні 2023 року у Херсоні, де через тривалу окупацію міста комунальне підприємство втратило можливість організувати належну роботу із захоронення твердих побутових відходів, запрацював полігон для сміття.

У Херсоні міська влада анонсувала, що у травні буде оголошено тендер на закупівлю п’яти сміттєвозів і тисячі сміттєвих контейнерів, оскільки питання вивезення сміття у громаді - одне із найбільш нагальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-