Поліція показала наслідки учорашніх обстрілів на Донеччині

Поліція показала наслідки учорашніх обстрілів на Донеччині

Укрінформ
За минулу добу російські війська обстріляли 15 населених пунктів Донеччини, були зруйновані та пошкоджені 63 цивільні об‘єкти.

Поліцейські задокументували 24 удари по області. Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

Поліція показала наслідки обстрілів на Донеччині / Фото: Національна поліція

«Протягом доби під обстрілами перебували 15 населених пунктів. Постраждали оселі та інфраструктура… Зруйновані та пошкоджені 63 цивільні об‘єкти: 43 житлові будинки, школа, адмінбудівля відділу поліції, приміщення пенсійного фонду, виробництва, господарчі споруди, ЛЕП, газові труби, цивільні автомобілі», - йдеться у повідомленні.

Армія рф випустила снаряди по містах Авдіївка, Курахове, Костянтинівка, Краматорськ, Бахмут, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Північне й Курахівка, селах Дружба, Новодмитрівка, Уманське, Новоукраїнка, Времівка, Диліївка. Ворог вів вогонь з авіації, ЗРК «С-300», РСЗВ «Град» і «Смерч», артилерії.

Читайте також: За добу внаслідок російських обстрілів двоє цивільних загинули, п'ятеро поранені

Так, Костянтинівку окупанти обстріляли ракетами та артилерією - руйнувань зазнали 12 приватних будинків, п’ять автомобілів, навчальний заклад. Також було поранено місцевого жителя.

Після опівночі війська рф знову вдарили по Костянтинівці ракетою «С-300», поцілили в будівлю банку. За попередніми даними, люди не постраждали.

Краматорськ ворог атакував двома ракетами, інформації про постраждалих та пошкодження не надходило.

З артилерії російські військові накрили Курахове, у результаті пошкоджень зазнали 10 багатоквартирних будинків, приватні оселі, адміністративна будівля пенсійного фонду, відділ поліції, автомобіль, господарча споруда. Інформація щодо жертв не надходила.

Читайте також: російська армія за добу обстріляла дев'ять регіонів України - зведення ОВА

«Внаслідок обстрілу з РСЗВ «Град» маємо загиблого у Часовому Яру. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - зазначили правоохоронці.

Вони додали, що за допомогою поліції за минулу добу, 9 травня, були евакуйовані ще 254 людини, від початку обов’язкової евакуації - 68 871 особу, серед них 8 132 дитини, 3 067 – людей з інвалідністю.

Як повідомлялося, минулої доби, 9 травня, російські війська у Донецькій області вбили одного та ще одного цивільного поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-