Депутат Чорноморов наполягає на громадському контролі за справою експрокурора з Миколаївщини

Депутат Чорноморов наполягає на громадському контролі за справою експрокурора з Миколаївщини

Укрінформ
Народний депутат Артем Чорноморов наполягає на громадському контролі за розслідуванням провадження щодо експрокурора з Миколаївщини, який підозрюється у привласненні ₴3,8 мільйона.

Про це він сказав під час відеозвернення, оприлюдненому у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вручено підозру експрокурору однієї з окружних прокуратур Миколаївщини у привласненні ₴3,8 мільйона речових доказів. Але про це чомусь всі мовчать... Мені цікаво, який запобіжний захід обере суд експрокурору. Але у нас є громадський і депутатський контроль», - сказав Чорноморов.

Він подякував Офісу Генпрокурора та ДБР за оперативну реакцію на його звернення. Водночас Чорноморов звернув увагу, що справа рушила з місця лише після втручання народних депутатів, хоча це питання місцевого значення. Крім того, викликає здивування, що експрокурор зміг звільнитися, залишивши серед доказів муляж замість реальних грошей.

За інформацією місцевих ЗМІйдеться про колишнього прокурора Євгена Шияна.

Читайте також: САП скерувала до суду справу щодо заволодіння понад ₴1,3 мільйона порту «Южний»

Раніше Чорноморов виступив на засіданні Комітету Верховної Ради з колективним зверненням народних депутатів від Миколаївської області, в якому йшлося про порушення з боку керівництва обласної прокуратури.

Як повідомлялося, на Миколаївщині викрито експрокурора, який заволодів понад 3,8 млн грн речових доказів. За даними слідства, будучи прокурором у кримінальному провадженні, він заволодів грішми, які були визнані речовими доказами. Кошти зберігались у його службовому кабінеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-