Черкащина має значний потенціал для релокованого бізнесу - голова ОВА

Черкащина має значний потенціал для релокованого бізнесу - голова ОВА

Укрінформ
Черкаський регіон має один з найкращих потенціалів для залучення релокованого бізнесу. Зі свого боку влада буде всіляко стимулювати розвиток глибинної переробки сільськогосподарської продукції.

Про це сказав голова Черкаської ОВА Ігор Табурець в інтерв’ю Укрінформу.

«На територію Черкаської області вже релоковано 41 підприємство: 31 працює, 10 налагоджують свою роботу. Для прикладу розповім про швейну компанію, яка релокувалася до нас із Херсонщини. Вона не лише запустилась, а й уже розвивається: відкрила три філії в нашій області, одну – на сусідній Кіровоградщині, а ще одну відновлює в деокупованій Снігурівці на Миколаївщині. В цілому ж потенціал для того, щоб приймати та допомагати релокації бізнесу, ми маємо. Адже на території області є понад 700 тис. кв. м вільних площ під розміщення виробництв».

На думку Табурця, одним із ключових моментів повоєнного відновлення України має бути злагоджена і стратегічна взаємодія влади та бізнесу, оперативне реагування на поточні та нові виклики:

«Ми визначили принципи взаємодії з бізнесом. Оперативно і спільно реагуємо на нові виклики, що постають перед нашим економічним фронтом. І маємо результати такої синергії. Приміром, нещодавно, коли постало питання зупинки експорту зерна - сотню фур, у тому числі черкаських, зупинили на кордоні, - ми оперативно комунікували із профільними міністерствами, Всеукраїнською аграрною радою. Тобто діяли і робили те, що можемо на своєму рівні. У підсумку аграрії отримали потрібний результат”, - наголосив Табурець.

Читайте також: Ворог атакував Черкащину двома крилатими ракетами, є руйнування

Він підкреслив, що черкаським виробникам треба розвивати глибинну переробку сировини. Це зніме питання логістики, посилить економічну стійкість, збільшить прибутки підприємств. До речі, за його словами, влітку на Золотоніщині має відкритися завод із переробки кукурудзи.

Як повідомляло Мінекономіки, в Україні за програмою релокації до безпечних регіонів за рік війни перемістили 800 підприємств, 623 з яких вже відновили роботу на новому місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-