На Закарпатті попри електронний запис на кордоні утворилися черги з вантажівок

На Закарпатті попри електронний запис на кордоні утворилися черги з вантажівок

Укрінформ
На Закарпатті продовжують фіксувати скупчення вантажівок біля КПП на румунському кордоні - попри запуск електронної черги.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Електронна черга запрацювала добу тому. Однак водіям ще потрібно трохи часу, щоб звикнути, аби процес очікування своєї черги і перетину кордону налагодився. Водночас продовжуємо спостерігати ще скупчення вантажних авто на під’їздах до пунктів пропуску, зокрема до КПП «Дяково-Халмеу» - повідомив Білецький.

З його слів, саме тому спільно із представниками Укртрансбезпеки, обласних ГУНП та патрульної поліції, прикордонниками в ОВА обговорили варіант розвантаження дороги через село Пийтерфолво.

"Кількакілометрові черги ускладнюють життя місцевого населення, тому, щоб зняти напругу і зменшити навантаження, на автошлях запропонували водіям проїжджати ще близько 7 км і чекати своєї черги на відрізку дороги, що веде до КПП «Велика Паладь - Нодьгодош». Тут кілька років тому зробили нову дорогу, але поки пункт перетину не працює, під’їзд до нього вільний", - зазначив Білецький.

Читайте також: єЧергу запускають на 16 пунктах пропуску в західному напрямку – Шмигаль

З його слів, прикордонники і патрульна поліція спільно контролюватимуть цей рух і скеровуватимуть транспорт.

В ОВА зазначають, що такий захід тимчасовий, оскільки мають надію, що із запуском е-черги на Закарпатті зможуть забути про сотні вантажівок на під’їздах до КПП.

Раніше повідомлялося, що електронна черга для водіїв вантажівок запрацювала на трьох закарпатських КПП на кордоні з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-