Суд у Миколаєві обрав запобіжні заходи двом херсонським колаборантам – батьку та сину

Суд у Миколаєві обрав запобіжні заходи двом херсонським колаборантам – батьку та сину

Укрінформ
Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжні заходи двом херсонським колаборантам – батьку та сину: один здавав росіянам позиції ЗСУ, інший – служив в окупаційному міністерстві.

Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва, передає Укрінформ.

«Слідчим суддею Центрального райсуду Іваном Дірком розглянуто клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно 29-річного мешканця Херсона, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 ККУ, та його 49-річного батька. Останньому повідомлено про підозру за ч.5 ст.111-1 ККУ. Ухвалено обрати обом запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 29-річний чоловік після деокупації частини Херсонської області передавав представникам держави-агресора, із зазначенням географічних координат, інформацію про переміщення та розташування підрозділів ЗСУ.

Його батько в період окупації Херсона добровільно обійняв керівну посаду «начальника департаменту харчової промисловості та реалізації інвестиційних проєктів міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області».

Читайте також: росіяни за добу 46 разів обстріляли Херсонщину, поранені 14 людей

Він організовував роботу незаконно створеного органу влади, планував діяльність співробітників, брав участь у нарадах за участю так званого міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області, збирав інформацію про сільгосппідприємства, які залишились на захопленій території.

У судовому засіданні останній визнавав свою провину, просив врахувати той факт, що він співпрацює зі слідством, заперечував проти наявності ризиків переховування та впливу на свідків.

У ході розгляду клопотання щодо його сина захисник останнього також заперечував проти наявності більшості ризиків та просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Колаборантам з Херсонщини обмежили виїзд у Крим - Хлань

Як повідомлялося, Центральний райсуд Миколаєва узяв під варту без можливості внесення застави студента, який за 2 тисячі гривень надсилав росіянам інформацію про розташування підрозділів української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-