«Розконсервований» агент розвідки рф проведе за ґратами 15 років

«Розконсервований» агент розвідки рф проведе за ґратами 15 років

Фото
Укрінформ
До 15 років позбавлення волі засудили агента головного управління генштабу зс рф, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вінницької області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Крім того, він передавав агресору локації місцевих органів влади, енергооб’єктів і соціальних установ, у тому числі шкіл-інтернатів.

За його наведенням загарбники планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по регіону.

У результаті спецоперації співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали ворожого поплічника у листопаді минулого року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Як встановило слідство, зловмисником виявився житель Вінниччини, колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії.

Тоді його завербувала російська воєнна розвідка і перевела в “режим очікування”.

Читайте також: Здавав росіянам позиції ППО: одеситу дали 15 років в’язниці

На початку повномасштабного вторгнення на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник гру та поставив завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

У подальшому “розконсервований” агент підтримував зв’язок зі своїм “куратором” через анонімний Телеграм-канал, а розвіддані передавав у вигляді міток на електронних картах з медіафайлами об’єктів.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, у квітні СБУ зібрала беззаперечні докази вини двох зловмисників, які передавали загарбникам розвідувальні дані про місця дислокації Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-