Війська рф за добу обстріляли дев’ять областей України - зведення ОВА

Війська рф за добу обстріляли дев’ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації минулої доби атакували дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 7 травня.

У Київській області декілька разів за ніч оголошувалася повітряна тривога. Влучань не зафіксовано. Без постраждалих.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив 7 обстрілів (запуск ракет із гвинтокрила, обстріли із мінометів та артилерії). росіяни били по Новгород-Сіверському та Корюківському районах.

У прикордонному селі Семенівської громади пошкоджено житловий будинок та господарську споруду. У Семенівській громаді пошкоджено газопровід через річку Снов. Без жертв.

У Сумській області вранці були два мінометні обстріли Новослобідської громади, пролунали два вибухи. Без жертв та руйнувань.

Читайте також: Над Києвом вночі знищили ворожий розвідувальний безпілотник

Вчора протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 84 вибухи. Обстрілів зазнали населені пункти Великописарівської, Зноб-Новгородської, Есманської, Новослобідської, Білопільської, Миропільської громад.

У Білопільській громаді в результаті одного із мінометних обстрілів сталося загорання приватного домоволодіння.

За минулу добу армія рф 75 разів обстріляла 16 населених пунктів Запорізької області

Під ворожим вогнем перебували Залізничне, Кам'янське, Щербаки, Малинівка, Білогір'я. росіяни били з РСЗВ та артилерії. Є руйнування приватних будинків, автівок та майна. Без постраждалих.

У Дніпропетровській області армія рф вночі била по Нікопольському району, застосувавши «Град» та важку артилерію. Загинула 72-річна жінка, ще троє місцевих жителів постраждали.

У Нікополі пошкоджено 7 приватних будинків, багатоповерхівку, гуртожиток коледжу, три газопроводи, лінію електропередач, сонячні панелі.

За добу повітряне командування «Схід» над областю збило три шахеди.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 194 430 російських загарбників

Минулої доби росіяни обстрілювали із «Градів» та важкої артилерії Нікопольщину. У Нікополі дістали поранення п’ятеро людей. У місті пошкоджено промислове підприємство, 14 приватних будинків, 13 господарських споруд, газопроводи.

Під удар потрапила і Покровська громада. Постраждала 63-річна жінка, її госпіталізували. Пошкоджено ліцей, 5 приватних будинків, господарську споруду, лінію електропередач.

Ворог також поцілив по Марганецькій та Мирівській громадах. Від обстрілу постраждав 43-річний чоловік. Пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду, автомобіль. Наслідки атак уточнюються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку війська рф здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Леміщине, Гранів, Козача Лопань, Стрілеча, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Вовчанські Хутори, Охримівка, Чорне та Хатнє.

Читайте також: Обстріл Харківщини: слідчі вилучили уламки російської ракети Х-101

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в напрямку Синьківки. Обстрілювали Красне Перше, Митрофанівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Синьківку, Піщане, Вишневе та Стельмахівку.

Вчора зранку ворог обстріляв Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено магазин, пам’ятник Авіацентру ДОСААФ, а також приватний будинок.

Внаслідок обстрілів смт Дворічна Куп'янського району пошкоджено приватний житловий будинок.

В полі біля с. Затишшя Харківського району на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався трактор. 43-річний тракторист дістав поранення, його госпіталізували у стані середньої тяжкості.

Читайте також: На Луганщині загарбники виселяють із житла людей без російських паспортів

У Луганській області за добу російська армія здійснила 103 обстріли (випустив 450 снарядів). Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Андріївка, Греківка, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка.

Триває примусова паспортизація громадян у Станично-Луганській громаді.

У Донецькій області протягом доби росіяни обстріляли 12 населених пунктів, зокрема Авдіївку, Бахмут, Дружківку, Красногорівку, Курахове, Часів Яр, Нью-Йорк, Північне, Времівку, Максимівку, Новоселівку Першу, Комар.

Пошкоджено 36 житлових будинків (з них один багатоквартирний), приміщення будинку для літніх людей, два залізничних вагони, пункт технічного обслуговування, п’ять господарчих споруд, гараж.

За добу по області п’ятеро поранених.

У Миколаївській області вночі 5 ракетами Х-22, випущеними з літаків стратегічної авіації Ту-22М3, ворог атакував Ольшанську та Костянтинівську громади. Пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкриті території. За межами підприємства горіла суха трава. Інші пошкодження уточнюються. Постраждалих немає.

Читайте також: На Херсонщині СБУ при спробі втечі затримала двох колаборантів - батька й сина

У Херсонській області за добу ворог здійснив 51 обстріл (випустив 237 снарядів), зокрема Херсон був обстріляний 4 рази (11 снарядів). росіяни поцілили у райони 25 населених пунктів.

Під час виконання завдань з розмінування області піротехніки ДСНС опинилися під ворожим обстрілом. Шестеро спеціалістів загинули, ще двоє, з них - жінка фельдшер, поранені.

Всього за добу на Херсонщині шестеро людей загинули, четверо дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 27 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-