росіяни вночі завдали удару по енергооб’єкту  на Донеччині

росіяни вночі завдали удару по енергооб’єкту на Донеччині

Укрінформ
У ніч на 4 травня 2023 року російський агресор завдав удару по об’єкту генерації у Донецькій області. Також через бойові дії залишається відключеною частина споживачів чотирьох областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі.

«Окупанти продовжують знищувати цивільну енергетичну інфраструктуру України, завдаючи ударів по об'єктах генерації та електромережах. Уночі вчергове обстріляно об’єкт генерації електроенергії у Донецькій області, через що енергетики були змушені частково призупинити його роботу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також у Донецькій області через потужні обстріли було пошкоджено повітряні лінії електропередачі - знеструмлювалися понад 100 тисяч споживачів, зокрема вугільні шахти. Станом на ранок побутових споживачів заживлено, без електроенергії залишаються дві шахти у місті Торецьк.

Читайте також: Загарбники зранку чотири рази обстріляли прикордоння Чернігівщини та Сумщини

«Через бойові дії залишається відключеною частина абонентів у Сумській, Харківській, Запорізькій, Херсонській областях. Водночас енергетики за минулу добу відновили електропостачання для понад 32 тисяч споживачів», – додали в Міненерго.

Як повідомлялося, за оцінками дослідження Світового банку, станом на лютий 2023 року збитки, завдані енергосистемі України, сягають 11 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-