В облраді пояснили, чому запроваджують довгу комендантську годину в Херсоні

В облраді пояснили, чому запроваджують довгу комендантську годину в Херсоні

Укрінформ
Запровадження у Херсоні з 5 травня комендантської години на понад дві доби пов’язане з необхідністю проведення стабілізаційних заходів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Це пов’язано з тим, що є запит від правоохоронних органів щодо необхідності проведення стабілізаційних заходів», - сказав Соболевський.

Він закликав херсонців серйозно поставитися до цієї ситуації, вирішити всі особисті справи до початку комендантської години. Соболевський нагадав, що потрібно завчасно подбати про запаси їжі, води, медикаменти. Проте зазначив, що медична сфера працюватиме, буде працювати «швидка», проводитимуться евакуаційні заходи відповідним транспортом.

Своєю чергою, як інформує у Телеграмі начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, з 20 години 5 травня 2023 року до 6 години ранку 8 травня, в'їзд та виїзд з міста буде обмеженим, за виключенням евакуаційного транспорту та екстрених служб. У цей період заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без оформлених дозволів, пересуватися на приватному автотранспорті. 

Підкреслюється, що заборонений вигул тварин у віддаленні від місця свого проживання (час прогулянки біля будинку має бути скорочений до мінімуму).

Читайте також: На Херсонщині через ворожі обстріли 3 травня вже загинули восьмеро людей

Не працюватиме громадський транспорт, заклади торгівлі, центри видачі гуманітарної допомоги.

У штатному режимі будуть працювати правоохоронні органи, служби екстреної медичної допомоги, робітники з забезпечення життєдіяльності міста та працівники соцслужб з обслуговування маломобільних громадян.

Евакуаційний транспорт (автобуси з автовокзалу та потяг) працюватиме у звичайному режимі, перевезення пасажирів по районах міста буде забезпечено комунальним автотранспортом при підтвердженні проїзними документами.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні з 20 години 5 травня розпочнеться комендантська година, яка триватиме до 6 години ранку 8 травня, протягом цих 58 годин буде заборонено пересуватися та знаходитися на вулицях, також місто буде закрите на вʼїзд та виїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-