Кількаденна комендантська година та закриття Херсона: що відомо?

Кількаденна комендантська година та закриття Херсона: що відомо?

Укрінформ
3 травня, 15:30 -  брифінг на тему: «Кількаденна комендантська година та закриття Херсона: що відомо?».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Актуальні питання:

  • Запровадження 58-годинної комендантської години у Херсоні: що відомо?
  • Поточна ситуація в Херсоні та області.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

На Херсонщині через ворожі обстріли 3 травня вже загинули восьмеро людей - облрада

Наразі уже відомо про 8 загиблих на Херсонщині у результаті ворожих обстрілів 3 травня, ще 10 людей поранені, проте кількість постраждалих зросте.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Уже зараз можна сказати про те, що сьогодні у нас внаслідок ворожих обстрілів загинуло вісім осіб і ще десять отримало поранення», - зазначив Соболевський.

Він також поінформував, що ця цифра буде збільшуватися, оскільки надійдуть нові дані з лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, Херсон 3 травня перебуває під обстрілом, людей просять залишатися вдома та в укриттях. 3 травня близько 11 години ранку ворог обстріляв гіпермаркет у Херсоні, внаслідок чого загинули троє людей, були поранені. На Херсонщині під обстріл потрапили енергетики, троє загиблих.

Також на Херсонщині військові рф зранку 3 травня обстріляли село Токарівка Дарʼївської громади, на подвірʼї власного будинку загинув 47-річний чоловік.

У Херсонській облраді виключили з фракції «Слуга народу» двох депутатів – Соболевський

У Херсонській облраді на останній сесії 28 квітня за зраду ще одного депутата позбавили права брати участь у засіданнях, також оголосили, що двох депутатів виключили зі складу фракції «Слуга народу».

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Стосовно колаборації… Було прийнято рішення позбавити права участі у засіданнях обласної ради депутата Літвіна – по ньому є підозра», - сказав Соболевський.

Також він поінформував, що ще два депутати облради виключені зі складу депутатської фракції «Слуга народу» - Данило Репілевський та Юрій Ковальов.

За даними видання «Мост», Валерій Літвін - депутат облради від «Блоку Володимира Сальдо».

Данило Репілевський був малопублічним і перебував у тіні свого впливового батька – колаборанта Едуарда Репілевського, аграрного магната, гендиректора ТОВ «Агробізнес», депутата Херсонської облради від ОПЗЖ. Юрій Ковальов – рідний брат уже ліквідованого нардепа від «Слуги Народу» Олексія Ковальова, який перейшов на бік росіян.

Як повідомляв Укрінформ, позачергове засідання сесії Херсонської обласної ради відбулося у форматі відеоконференції 28 квітня.

23 грудня 2022 року, на першому після деокупації Херсона засіданні облради, було ухвалено позбавити права слова та участі у засіданнях облради депутатів Едуарда Репілевського та Віталія Булюка.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-