Загарбники за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Загарбники за добу атакували 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на 11 областей України, є загиблі і поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 3 травня.

У Київській області вночі повітряна тривога тривала понад чотири години. Працювала ППО. Влучань не зафіксовано. За попередньою інформацією, пошкодження об’єктів відсутнє, постраждалих також немає.

У Кіровоградській області вночі три ворожі БПЛА влучили по нафтобазі у Кропивницькому. Жертв немає. Інформація про пошкодження уточнюється.

Читайте також: У Кропивницькому вночі три «шахеди» атакували нафтобазу

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили 17 обстрілів вздовж усього кордону в Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Ворог бив із САУ, РСЗВ, мінометів, скидав з літаків керовані авібомби.

У Семенівці після обстрілу із РСЗВ пошкоджено кілька приватних будинків та господарських споруд, у селі Гірськ (Сновська громада) після обстрілу із артилерії пошкоджено сім приватних будинків, кілька господарських споруд.

Уночі під час повітряної тривоги пролунали три вибухи, ймовірно, внаслідок скидання трьох керованих авібомб неподалік кордону у Семенівській громаді (Новгород-Сіверський район). Дані про наслідки уточнюються.

У Сумській області вночі та зранку ворог двічі обстріляв прикордоння, цілив по населених пунктах Свеської та Новослобідської громад. Зафіксовано 9 вибухів.

Уночі росіяни завдали удару двома керованими авіабомбами по навчальному закладу і підприємству в селищі Свеса.

Зранку агресори били з мінометів по території Новослобідської громади, пролунало сім вибухів. Попередньо, без жертв.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 11 громад Сумщини, є руйнування

Вчора протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних Білопільської, Юнаківської, Ворожбянської, Миропільської, Середино-Будської, Глухівської, Зноб-Новгородської, Шалигінської, Есманської, Великописарівської та Новослобідської громад. Зафіксовано 112 вибухів. Є руйнування. Інформація уточнюється.

У Запорізькій області за добу загарбники здійснили 82 обстріли: два ракетні удари, три авіаційні, чотири атаки БПЛА і 69 артудари. Ворог поцілив у приватний сектор в обласному центрі. Є руйнування, травмовані 9 людей.

Кілька годин війська рф обстрілювали прифронтові Новояковлівку, Оріхів, Гуляйполе. Горіли будинки, майно, соціальна інфраструктура та комунальні мережі. Дані уточнюються.

Вночi військові з Повітряного командування "Схiд" збили над Днiпропетровською областю сім ворожих дронiв. Один Shahed-136 влучив у Днiпрi в адмiністративну будiвлю. Спалахнула пожежа. Вогонь загасили. Наслiдки атаки уточнюються.

Читайте також: Над Дніпропетровщиною збили сім «шахедів», один поцілив в адмінбудівлю

Вчора вдень російська армія атакувала Нікопольський район за допомогою дронів і важкої артилерії. Під ударом опинились Червоногригорівська, Покровська, Марганецька громади, Марганець та Нікополь. Пошкодженi адмінбудівля, п'ятиповерхiвка, три приватнi житловi будинки, господарча споруда.

У Харківській області вночі ворожа армія з артилерії обстріляла село Бочкове Чугуївського району, пошкоджено приватне домоволодіння.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв з артилерії Ветеринарне, Вільхівку, Гатище, Вовчанськ та Потихонове.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Лиман Перший, Куп'янськ, Кислівка, Крохмальне та Берестове.

У селі Гур’їв Козачок Богодухівського району внаслідок обстрілу із РСЗВ пошкоджено приміщення сільгосппідприємства.

У селі Вільхуватка Куп'янського району пошкоджено два багатоквартирні будинки та щонайменше три приватні будинки.

Внаслідок обстрілів села Петропавлівка Куп'янського району пошкоджені два житлові будинки, з пораненням була госпіталізована 73-річна жінка.

В Ізюмському районі між селами Вербівка та Вовчий Яр на полі підірвався трактор. Двоє чоловіків віком 39 та 47 років загинули.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли чотири райони Харківщини, поранена жінка

У Луганській області за добу російські війська здійснив 96 обстріли, випустивши 437 снарядів по позиціях українських військ.

росіяни зосередили наступальні дії південніше Діброви, але вкотре не мали успіху.

Вогонь ворог відкривав у бік Макіївки та Білогорівки.

У Донецькій області протягом доби зафіксовано 18 обстрілів.

Під вогнем перебували Краматорськ, Авдіївка, Костянтинівка, Бахмут, Ясногірка, Велика Новосілка, Нетайлове, Ганнівка, Карлівка, Времівка, Уманське.

Пошкоджено 33 житлові будинки (з них 19 багатоквартирних), школа, чотири будівлі лікарень, три ЛЕП, магазин, газогін.

За добу на Донеччині троє людей дістали поранення.

Читайте також: росіяни минулої доби поранили трьох жителів Донеччини

У Миколаївській області вночі внаслідок влучання БПЛА типу Shahed-131/136 спалахнула пожежа у приватному домоволодінні на території населеного пункту Куцурубської громади. Постраждалих немає. Другий дрон-камікадзе знищили Сили оборони.

Вчора двічі росіяни завдавали мінометних та артилерійських ударів із РСЗВ по акваторії Очаківської громади.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 106 обстрілів, випустивши 485 снарядів. По Херсону ворог бив 9 разів, випустивши 33 снаряди. Загалом росіяни поцілили у райони 37 населених пунктів.

Ворог скинув на острів поблизу села Велетенське Білозерської громади дві керовані авіабомби. Троє людей загинули, п’ятеро були поранені.

Також росіяни обстріляли село Урожайне Бериславської громади, поранення дістав 17-річний підліток.

Війська рф атакували селище Козацьке Новокаховської громади. Загинув 66-річний чоловік.

російська артилерія ввечері била по Дніпровському Білозерської громади. З важким пораненням госпіталізована 78-річна жінка.

Читайте також: Війська рф обстріляли два селища на Херсонщині, є загиблий і поранена

За добу по області четверо людей загинули, семеро (з них одна дитина) дістали поранення.

Зі звільненої від росіян території Херсонщини евакуювали ще 51 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-