Оголосили підозру «донському козаку», який очолює ЖКГ у Лисичанську

Оголосили підозру «донському козаку», який очолює ЖКГ у Лисичанську

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру «донському козаку», який очолив управління ЖКГ у тимчасово захопленому росіянами Лисичанську Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

«Фігурант – колишній учасник незаконного збройного формування «козацька національна гвардія всевеликого війська донського ім. М. І. Платова». Раніше він був заочно засуджений до 12 років 6 місяців позбавлення волі і весь цей час переховувався на території так званої «лнр», - ідеться в повідомленні.

Чоловіка засудили за низку злочинів під час тимчасового захоплення Лисичанська у 2014 році. Встановлено, що з травня по липень він у складі групи з п’яти осіб контролював блокпост на виїзді з міста в напрямку Бахмута.

Бойовики затримували місцевих жителів за порушення «комендантської години» або перебування у нетверезому стані. Утримували людей у приміщенні колишнього Лисичанського м’ясокомбінату, змушуючи виконувати фізичну роботу.

При цьому учасники незаконного збройного формування обстрілювали позиції ЗСУ зі стрілецької зброї та гранатометів.

Читайте також: На керівні посади у Лисичанську загарбники призначають рецидивістів - СБУ

За даними слідства, у липні 2022 року фігурант почав співпрацювати з владою рф і добровільно обійняв посаду так званого «начальника управління житлово-комунального господарства адміністрації міста Лисичанська лнр».

«Він контролює стан справ у сфері ЖКГ захопленого ворогом міста, керує діяльністю підпорядкованих відділів та координує їх роботу», - зазначили в ОГП.

Читайте також: СБУ встановила ще п’ятьох організаторів «референдуму» на Луганщині

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури зловмисникові повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила чергових організаторів «референдуму» на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-