Чопський прикордонний загін позиватиметься через звинувачення у смерті ведмедя

Чопський прикордонний загін позиватиметься через звинувачення у смерті ведмедя

Укрінформ
Чопський прикордонний загін Державної прикордонної служби України позиватиметься до автора публікації про, нібито, причетність прикордонників до смерті дикої тварини (ведмедя).

Про це йдеться у заяві Держприкордонслужби, оприлюдненій у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Чопським прикордонним загоном буде подано позов до суду на автора публікації за наклеп», - повідомляється у дописі.

У ДПСУ вкотре наголошують, що звинувачення прикордонників представником Ужанського національного парку у смерті дикої тварини (ведмедиці) - безпідставне. Поширена інформація зроблена виключно на припущеннях та домислах без реального підтвердження.

«1 травня, на ділянку прикордонного підрозділу «Кам'яниця», де прикордонники виявили труп ведмедя, було викликано співробітників Національної поліції, ветеринара, а також запрошено автора допису. Правоохоронці ідентифікували місцевість, що зображена на поширеному фото, та провели огляд місця», - додали у ДПСУ.

Також група могла пересвідчитись про наявність акту комісії, яка підтвердила, що смерть тварини – самця ведмедя, а не ведмедиці, настала внаслідок природних причин. Акт про це підписаний представниками Ужгородського управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, Кам’яницького лісництва, головою та єгерем Закарпатського товариства мисливців і рибалок «Лісівник», а також мисливствознавцем Ужгородського лісового господарства.

Ексгумація тіла тварини буде здійснена після залучення відповідних спеціалістів.

Окрім того, в ДПСУ зазначили, що відстань від місця, де знайшли труп тварини, до місця, де прикордонники відділу «Стужиця» зафільмували ведмежа, про що зазначав автор допису, становить близько 60 кілометрів.

Читайте також: В Одесі лебедям варварськи підрізали крила, зоозахисники рятують тварин

Мертвого ведмедя військовослужбовці прикордонного підрозділу виявили під час патрулювання з охорони державного кордону, яке відбувається зі штатною зброєю та боєприпасами, що перебувають на постійному обліку, підкреслили в ДПСУ.

А також наголосили, що прикордонники у ході виконання завдань вживають усіх заходів задля недопущення незаконного полювання, риболовлі та браконьєрства на ділянці відповідальності та упереджують такі дії.

Державна прикордонна служба України пропонує природоохоронним та зоозахисним організаціям долучитися до з’ясування усіх обставин у даній справі, адже прикордонники не вчиняли тих дій, у яких їх звинувачують і будуть вдячні за допомогу у встановленні істини.

Читайте також: Зоозахисники звернулися до поліції через скандальну зйомку з морськими котиками в Одесі

Як повідомлялося, раніше начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца опублікував допис у Фейсбуці та фото чоловіків у формі прикордонників біля мертвої ведмедиці.

Як стверджують в Ужанському нацпарку, вони мають підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України.

16 квітня на території колишнього Великоберезнянського району знайшли ведмежа, яке прибилося до села Домашин. Його передали працівникам Ужанського нацпарку, а ті, своєю чергою, передали його на реабілітацію до Центру реабілітації бурого ведмедя НПП "Синевир". Після реабілітації ведмежа обіцяють знову випустити в дику природу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-