Зоозахисники звернулися до поліції через скандальну зйомку з морськими котиками в Одесі

Зоозахисники звернулися до поліції через скандальну зйомку з морськими котиками в Одесі

Відео
Укрінформ
Громадська організація зоозахисників UAnimals звернулася до поліції через відеозйомку, де морські котики позують для блогерів у номері готелю Nemo Hotel Resort & SPA при одеському дельфінарії «Немо».

Про це зоозахисники заявили на своїй сторінці в Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Ми вважаємо таку ситуацію неприпустимою, тож одразу подали заяву до поліції за частиною 12 статті 25 закону України, яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами поза межами зоопарків, цирків та дельфінаріїв», – повідомили зоозахисники.

В UAnimals додали, що, ймовірно, фотопослуги з дикими тваринами надаються мешканцям готелю, що є негуманним та незаконним.

«Така поведінка блогерів та керівництва готельного комплексу "Немо" є жорстоким поводженням із тваринами та пропагандою експлуатації!» – зазначили зоозахисники.

Як повідомлялося, кадри зі скандальної зйомки з морськими котиками з’явилося у мережі.

На відео тварина танцює з дівчиною та виконує її команди. На другого котика кричить інший учасник зйомки. Такий контент обурив громадськість, люди почали ставити запитання та писати гнівні коментарі на сторінках дельфінарію в соцмережах. Дельфінарій, зі свого боку, закрив опцію коментування.

Укрінформ звернувся за роз'ясненням ситуації до пресслужби дельфінарію. Там запевнили, що з тваринами все гаразд, і зйомка ніяк не зашкодила морським котикам, а подібні «фейки» про нібито знущання над тваринами розповсюджують «зоорадикали-вегани».

«Ця «гаряча новина» – чергова спроба розповсюдити яскравий фейк стосовно утримання тварин в нашому культурно-оздоровчому комплексі «Немо». На жаль, існує певне угруповання – зоорадикали-вегани – які заради хайпу навмисно систематично створюють та розповсюджують в інтернеті фейки, направлені на створення нетерпимості та навіть ненависті до будь-якого способу утримання всіх видів тварин», – розповіли в пресслужбі дельфінарію.

Керівниця відділу маркетингу «Немо» наголосила, що тварин ніхто в оренду не здавав, а готель Nemo Hotel Resort & SPA – сімейного типу, і морські тварини гуляють там коридорами з тренером.

Читайте також: Цьогоріч порушили 83 кримінальні справи щодо жорстокого поводження з тваринами

«Котики прогулювалися з тренером коридором, де і зустрілися з блогерами, які орендували номер. Блогери були у захваті, вони попросили зняти відео з котиками. Тварини були у гарному настрої, тому пропозиція зайти у номер та зняти відео була прийнята, адже це є розвагою для тварин в тому числі. Під час зйомки тренер котиків був у номері також, все відбувалося під його наглядом», – розповіла керівник відділу маркетингу.

У дельфінарії додали, що більшість вихованців були народжені вже в неволі, включаючи морських котиків. Для них спілкування з людьми – не тільки частина звичного життя, але й життєва необхідність.

У дельфінарії запевнили, що в щоденному розкладі морських котиків та левів обов’язково «повинно бути щось нове та цікаве, а прогулянка тварин коридорами вже давно стала традицією "Немо"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-