росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила атаки на 11 областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 понеділка, 1 травня.

У Київській області повітряна тривога 1 травня тривала майже три години. За попередньою інформацією, влучань не зафіксовано, постраждалі та руйнування відсутні. Дані уточнюються.

У Житомирській області у понеділок зранку ворожий безпілотник-камікадзе влучив у промисловий об'єкт. Жертв і постраждалих немає. Дані уточнюються.

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили сім обстрілів, з них два вночі, з мінометів та артилерії.

Також ворог з гелікоптера випустив дві ракети по Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та зранку війська рф шість разів обстріляли прикордонні Юнаківську, Миропільську, Середино-Будську та Зноб-Новгородську територіальні громади. Пошкоджено приватний будинок у смт Зноб-Новгородське.

Вчора росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних Середино-Будської, Зноб-Новгородської та Есманської громад. Пролунали 54 вибухи.

Читайте також: росіяни атакували Україну зі стратегічної авіації, випустили 18 крилатих ракет - Залужний

У Середино-Будській громаді зафіксовано три удари з артилерії. Пошкоджено приватне домоволодіння. Також з території росії з гелікоптера ворог здійснив пуск 10 ракет по Середина-Буді. Пошкоджено три приватні помешкання та АЗС.

У Запорізькій області російська армія атакувала населені пункти поблизу лінії фронту. Під ударами опинились Гуляйполе, Оріхів, Кам'янське та близько 10 сіл.

По цивільній інфраструктурі росіяни 47 разів били з артилерії, завдали три авіаудари, тричі атакували з БПЛА. Дані уточнюються.

По Дніпропетровській області вночі та вранці ворог бив ракетами. Сім ракет військові повітряного командування "Схід" збили.

Є влучання у Павлоградському районі. За попередніми даними, постраждали 25 людей, зокрема троє дітей. У Павлограді пошкоджені промислове підприємство, 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, шість закладів шкільної та дошкільної освіти, п'ять магазинів.

У Вербківській громаді пошкоджені майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – два будинки, у Межиріцькій - школа.

Вчора війська рф двічі з важкої артилерії обстріляли Нікополь. Загинув 48-річний чоловік. Постраждали 46-річна жінка і 80-річний чоловік. У місті пошкоджені шість багатоповерхівок і стільки ж приватних будинків, господарчі споруди, два газопроводи, лінія електропередач.

Читайте також: У Куп'янську через обстріл пошкоджені медичний заклад і п'ятиповерхівка

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Красне, Вовчанськ, Чернякове і Лошакове.

На Куп’янському напрямку обстрілів зазнали Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка та Берестове.

Вчора під ударом перебував Куп'янськ. росіяни били із РСЗВ "Град". Пошкоджено гараж на території Куп’янського територіального медичного об’єднання та службовий автомобіль. Також пошкоджень зазнали щонайменше 14 приватних будинків, господарчі споруди та 5-поверховий житловий будинок.

У селі Богуславка Ізюмського району внаслідок обстрілу пошкоджені приватний будинок та господарчу споруду. Без постраждалих.

Читайте також: IRIS-T та Patriot вже на бойовому чергуванні, але їх недостатньо – Ігнат

У Луганській області за добу агресори здійснили 87 обстрілів (випустили 404 снаряди) по позиціях українських військ, з них мінометних – 33, із РСЗВ – 10: артилерійських – 36, танкових – 11, з БПЛА - 2, авіаційних –5. Вчора ворог обстріляв Новоселівське, Діброву та Білогорівку.

У Донецькій області загарбники здійснили 20 обстрілів, застосувавши ЗРК "С-300", авіацію, РСЗВ "Град", артилерію.

Під вогнем перебували Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Времівка, Григорівка, Карлівка, Ласточкине, Новоукраїнка.

Пошкоджено шість житлових будинків, з них два багатоквартирні, шість автомобілів, два автопричепи, господарчі споруди.

За добу на Донеччині троє людей були поранені.

У Миколаївській області вночі ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

Читайте також: На окремих ділянках Бахмута росіяни були контратаковані та залишили деякі позиції - Сирський

У Херсонській області за добу російські війська здійснили 39 обстрілів, випустивши 163 снаряди. По Херсону ворог здійснив вісім обстрілів (41 снаряд).

Під обстрілами опинились 16 населених пунктів та будівля державної установи у середмісті Херсона.

Одна людина загинула, ще троє, серед яких дитина, дістали поранення.

Ворог атакував Білозерку. Тяжкі травми дістав 29-річний чоловік.

Також війська рф били по Одрадокам'янці Тягинської громади. Загинула 58-річна жінка.

Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 62 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-