Ракетний удар по Умані: в лікарні залишаються п'ятеро постраждалих, один - в тяжкому стані

Ракетний удар по Умані: в лікарні залишаються п'ятеро постраждалих, один - в тяжкому стані

Укрінформ
У лікарні залишаються п'ятеро людей, госпіталізованих напередодні з пораненнями внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці в Умані. Одна людина перебуває в тяжкому стані.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає Укрінформ.

лікарні натепер лишаються п'ятеро людей, серед них – один тяжкий, двоє – середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Очільник ОВА нагадав, що рятувально-пошукова операція в Умані триває вже понад 30 годин, служби працювали всю ніч.

Читайте також: Після ракетного удару по Умані 110 осіб отримали психологічну допомогу

Рятувальники продовжують розбирати конструкції та пошуки потерпілих. Основний етап робіт мають завершити надвечір. 

Табурець зазначив, що спільно з ДСНС і міською владою розгорнуто п'ять пунктів надання допомоги потерпілим. У тимчасові помешкання розселили 176 людей.

Перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив, що важку пацієнтку переведуть для подальшої операції в Київ.

"Наразі в Уманській міській лікарні лишається п'ятеро постраждалих. Одна пацієнтка готується до виписки, одна пацієнтка перебуває у важкому стані у відділені інтенсивної терапії з важкою черепно-мозковою травмою. Зараз вирішуємо питання щодо переведення її до Києва з метою подальшого проведення оперативного втручання, щоб видалити уламки", - повідомив Дубров.

Він додав, що на місці події було розгорнуто декілька мобільних пунктів допомоги. Протягом минулої доби допомогу в них отримали 132 людини, за суботу, 29 квітня - ще 34 людини. Переважна більшість людей зверталися за психологічною допомогою.

Наразі, за його словами, медзаклади Умані забезпечені всім необхідним, в тому числі, всіма препаратами крові, додаткової потреби в доноврах чи препаратах крові немає.

Також, як повідомив Сергій Дубров, 4 особи було госпіталізовано до районної лікарні з гострими психічними розладами, їм була надана допомога і зараз їх вже виписали з медзакладу.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в Умані загинуло 23 особи, серед яких п’ятеро дітей, безвісти зниклою вважається одна жінка. Травмовано 18 осіб, ще 17 громадян врятовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-