Мати загиблого воїна зі Львівщини передала чотири дрони підрозділу, де служив син

Мати загиблого воїна зі Львівщини передала чотири дрони підрозділу, де служив син

Укрінформ
Мама загиблого героя зі Львівщини Олександра Созанського передала чотири дрони для 80-ї ОДШБ. Майже мільйон гривень на їх закупівлю зібрали небайдужі люди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська ОДА.

Офіцер-десантник Олександр Созанський на псевдо «Раґнар» загинув у лютому цього року в бою під Бахмутом. Він був командиром роти вогневої підтримки 80-ї бригади ДШВ ЗСУ.

«Загибель Олександра сколихнула його рідну Самбірщину, тому люди воліли підтримати родину і перерахували на рахунок мами близько мільйона гривень», - йдеться в повідомленні.

Побратими розповіли, що Олександр не лише псевдо обрав собі на честь скандинавського воїна Раґнара, а й жив подібно до давніх вояків. Завжди зі своїми солдатами тренувався і готував їх до великої війни.

«Це він створив таку роту, організував такий збитий колектив і стільки, скільки ворогів ми знищили, не є багато таких підрозділів», - сказав десантник з позивним «Святий».

Лідія Созанська ніколи не відмовляла сина, який пішов захищати Україну добровольцем ще у 2014 році, покинути військову справу,

«Бувало, що зі Львівщини приїжджала у Маріуполь на базу до Олександра та готувала хлопцям. Рідні повинні підтримувати, вірити, молитися за нього і допомагати», - розповіла мати героя.

Читайте також: У Кропивницькому пенсіонерка зібрала понад ₴30 тисяч для ЗСУ

Жінка згадує: «Коли мені почали сипатися перші кошти на картку, в мене так кожен раз аж серце тьохкало. Знаєте, це дуже приємно, але водночас дуже боляче, що я збираю. Але це буде хорошою пам'яттю про сина».

За зібрані кошти купили чотири дрони, оснащені тепловізорами з оптикою нічного бачення.

Молодша сестра Олександра, Уляна, пішла служити в його бригаду. Вона переконана, що «мусимо ставати на місця полеглих і працювати далі», адже роботи багато і ворогів дуже багато.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-