У Харкові в метро можна побачити картину із Зеленським, Залужним, Шевченком і Сковородою

У Харкові в метро можна побачити картину із Зеленським, Залужним, Шевченком і Сковородою

Фото
Укрінформ
У Харкові на станції метро «Пушкінська» експонують картину заслуженого художника Олега Лазаренка «Україна понад усе. Харківський щоденник війни», на якій зображені відомі діячі минулого та сучасності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Робота виконана у техніці мозаїчного кольоропису, зазначив автор. Художник працював над нею протягом минулого року, перебуваючи в Харкові, який зазнавав російських обстрілів. На полотні – Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, біблійні герої.

«Моя картина - це маніфест незламності героїзму українського народу. Посвята українським захисникам, волонтерам та харків’янам. Вшановуючи пам'ять, всім загиблим та постраждалим в цій боротьбі присвячується. Незламний козацький дух і сміливість наших сучасників створюють майбутню історію», - сказав Лазаренко.

За його словами, сюжет картини показує силу життя філософії Григорія Сковороди, а також Архангела Михаїла, Богородицю, апостола Іоана та військо світлих янголів, котрі допомагають Україні в боротьбі з темними силами.

Читайте також: У столиці відкрили виставку з історії скляних виробів в Україні

Як зазначив речник КП «Харківський метрополітен» Олексій Бітнер, полотно можна буде побачити протягом місяця.

Фото: Юлія Байрачна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-