Під час вчорашнього удару по Куп’янську постраждали працівники міської адміністрації

Під час вчорашнього удару по Куп’янську постраждали працівники міської адміністрації

Єдині новини
Укрінформ
Під час удару по музею в Куп’янську, який війська рф завдали вранці 25 квітня, постраждали працівники міської адміністрації.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав в.о начальника Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Музей не працював. Але будівля використовувалася як адміністративна, бо в Куп’янську багато будівель знищено обстрілами окупантів. І міська влада, і районна постійно в пошуку місць, де можна розташувати служби. Там був розміщений відділ культури та спорту Куп’янської міської адміністрації, відповідно, там працювали співробітники МВА, і постраждали переважно працівники адміністрації», - розповів він.

Загалом за медичною допомогою, за даними Канашевича, звернулися 8 осіб, стан усіх задовільний, дехто залишається в лікарні.

За попередньою інформацією, будівля відновленню не підлягає.

«Вона зведена на початку XX століття, там дерев’яні перекриття, все знесено. На перший погляд, будівля не підлягає відновленню. Як і будівля поруч, куди три місяці тому так само прилетіла С-300, теж початку XX століття. Це потрібно буде просто зносити», - сказав керівник району.

Читайте також: Ткаченко – про обстріл музею у Куп'янську: Збережена більшість об'єктів культурної спадщини

Загалом у місті зруйновано чи пошкоджено більше половини різних установ і навчальних закладів.

«Якщо говорити про комунальні установи та навчальні заклади, то відсоток руйнувань точно більше 50. Якщо говорити про приватне житло, відсотків 20 зруйновано», - зазначив Канашевич.

У Куп’янську, за його даними, залишається приблизно 5 тисяч жителів.

Як повідомлялося, вранці 25 квітня війська рф ударили двома ракетами С-300 по центру Куп’янська, в результаті чого повністю зруйновано приміщення місцевого музею. З-під завалів рятувальники дістали тіла двох жінок – директора краєзнавчого музею Ірини Осадчої та співробітниці музею Олени Водоп’янової.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-