москва згортає політичні рухи колаборантів у «л/днр» – правозахисник

москва згортає політичні рухи колаборантів у «л/днр» – правозахисник

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей росіяни створюють «органи влади» і повністю ліквідують структури псевдореспублік.

Як передає Укрінформ, про це директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки, правозахисник Павло Лисянський повідомив у Фейсбуці.

«На тимчасово окупованій рф території Луганської та Донецької областей наразі триває перехідний період. Загарбники створюють регіональні органи окупаційної влади і повністю ліквідують усі структури НВФ «лнр» і «днр». Починаючи з березня 2023 року, з кремля надійшло розпорядження про призупинення фінансування діяльності «громадських рухів» (які виконували роль політичних партій)», - розповів Лисянський.

Зокрема, це створені московськими політтехнологами «громадські рухи»: «Мир Луганщині», який виконував функції «партії влади» і створював більшість в «народній раді лнр», «Луганський економічний союз» і «комуністична партія лнр».

Читайте також: МЗС відкликає посла з мінська після зустрічі лукашенка з ватажком «днр»

У фейковій «днр» припиняють існування «громадські рухи»: «Донецька республіка», «Свободний Донбас» і тамтешня компартія.

«Проєкти НВФ «лднр» завершені. Колаборантів, які підтримали загарбників з 2014 року, або викидають з посад, або саджають у тюрми. Утім, зрадників завжди використовують, а потім викидають», - підсумував правозахисник.

Як повідомлялося, після проголошення «незалежності» «народних республік» 11 травня 2014 року окупаційна влада поспішила створити на місці обласних органів влади псевдодержавні утворення і навіть написала «конституції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-