На Луганщині загарбники не беруть на реалізацію продукти місцевих виробників

На Луганщині загарбники не беруть на реалізацію продукти місцевих виробників

Укрінформ
На тимчасово захопленій росіянами території Луганської області загарбники відмовляються брати на реалізацію продукти місцевих виробників.

Як передає Укрінформ, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Фейсбуці.

За його словами, "починаючи з 2014 року мережі супермаркетів налагодили вигідні їм зв’язки з постачальниками, встановлюють ціни на власний розсуд. Тому поява нових місцевих виробників у 2022 році виявилася майже нікому не вигідна".

Як приклад, зазначив Лисогор, у такій ситуації опинився сирзавод з Марківки. "Хоча ціни на марківські сири навіть із накруткою торговельної мережі є нижчими за білоруські та російські. Але це було б вигідно тільки місцевим покупцям, але аж ніяк не бізнесу окупантів. Наразі завод завантажений лише на 40% потужності".

Читайте також: На Луганщині за три кілометри від лінії фронту виявили схрон з боєприпасами

Крім того, повідомив очільник ОВА, у так званій "лнр" ще взимку обіцяли поширити мережу банківських відділень і банкоматів. "Втім, заява була на місцевому рівні і розрахована виключно на заспокоєння населення. А банківську систему монополював один із російських банків. Звісно, підсанкційний", - підкреслив Лисогор і додав: "Кінець квітня, а проблема залишається не вирішеною".

Так, у Сєвєродонецьку на усе місто функціонує лише одне відділення, відкрито тільки до обіду. "Щодня там збираються черги у сотні людей. А отримують послуги одиниці. У сусідніх населених пунктах ситуація не краща. Аби вирішити свої проблеми, люди змушені їхати до Луганська. Але ж усім містом не вирушиш. Залишається чекати. Біля стін банку", - підкреслив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплені території Луганщини росіяни завозять дорожників із Башкірії для ремонту автошляхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-