У трьох областях за тиждень очистили від мін понад 170 гектар сільськогосподарських угідь

У трьох областях за тиждень очистили від мін понад 170 гектар сільськогосподарських угідь

Укрінформ
В Харківській, Херсонській та Миколаївській областях упродовж тижня від вибухонебезпечних предметів очищено 172 га сільськогосподарських угідь.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center.

«За тиждень інженерними підрозділами Командування Сил підтримки від вибухонебезпечних предметів очищено: у Харківській області 2 га сільськогосподарських територій, близько 3,5 км ліній електропередач, знешкоджено та знищено понад 240 вибухонебезпечних предметів; у Херсонській області понад 60 га територій сільськогосподарських угідь, понад 4 тис. м2 будівель, знешкоджено та знищено близько 320 вибухонебезпечних предметів; у Миколаївській області понад 110 га територій сільськогосподарських угідь, знешкоджено та знищено понад 630 вибухонебезпечних предметів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Більша частина Київщини вже розмінована – ДСНС

Як зазначається, загалом від вибухонебезпечних предметів воїнами-саперами Сил підтримки очищено: 3 140,535 га території сільськогосподарських угідь, 21,33 га лісових масивів, 199,909 км ліній електропередач, 40 км газопроводів, 207,924 км доріг, 332 059 м2 будівель, знешкоджено та знищено 49 439 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Для розмінування території Україна потребує вдесятеро більше фахівців - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на Міжнародному саміті міст і регіонів у межах Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України заявила, що для гуманітарного розмінування Україна потребує в десятки разів більше фахівців, аніж працюють сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-