Більша частина Київщини вже розмінована – ДСНС

Більша частина Київщини вже розмінована – ДСНС

Укрінформ
Основна частина території Київської області вже очищена від вибухонебезпечних предметів.

Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» заявив заступник начальника частини піротехнічних робіт ДСНС України, підполковник Денис Трачук, передає кореспондент Укрінформу.

«Залишаються ще окремі випадки, коли люди виявляють боєприпаси, і ми на це оперативно реагуємо. Також люди повертаються у свої домівки і звертаються до нас, щоб ми їх обстежили на предмет ВНП. Але загалом більша частина території Київщини вже очищена (від боєприпасів – ред.)», - уточнив Трачук.

Читайте також: Міноборони і компанія Tetra Tech розпочинають проєкт з гуманітарного розмінування

Відповідаючи на питання про те, скільки за день сапер здатен очистити території від вибухонебезпечних предметів, представник ДСНС України сказав, що це залежить від забрудненості території мінами і металами, бо рятувальники у своїй роботі застосовують металошукачі.

«І коли ми виявляємо якийсь сигнал, ми маємо з ним попрацювати певний час. Тобто, пропускати сигнали не можна, так як ми можемо пропустити міну. Загалом - бувають території, на яких чисто, і швидше йде робота, а бувають такі, що потрібно кожен сантиметр зупинятися (щоб перевірити, чи є ВНП – ред.)», - заявив він.

Як повідомлялося, з нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки рятувальники разом і закордонними партнерами відкрили виставку «Війна очима піротехніків ДСНС» та провели тренінг з мінної безпеки.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-