В Ірпені стартувала акція «1 мільйон дерев життя»

В Ірпені стартувала акція «1 мільйон дерев життя»

Фото
Укрінформ
Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов 22 квітня у Всесвітній день Землі разом із міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним посадили перші дерева у рамках акції "1 мільйон дерев життя".  

Як передає Укрінформ, про це Немчінов написав у Телеграмі.

В Ірпені стартувала акція «1 мільйон дерев життя» / Фото: Євген Любимов. Укрінформ

За його словами, "символічно цьогоріч посадили дерева в Ірпені, яке активно відроджує своє життя після окупації та минулорічних боїв".

Він нагадав, що у цей день буде висаджено мільйон дерев у 70 локаціях України та понад 30 країн світу. Висадка буде відбуватися одночасно і транслюватися через телеміст.

"Безпосередньо в Ірпені на набережній буде посаджено близько 50 дерев. Перше дерево вже посадили разом із міським головою Ірпеня – Маркушиним", - зазначив міністр КМУ.

Немчінов додав, що у попередні роки такі акції відбувались у Пущі Водиці та у Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка.

"Висадка дерев сприятиме відновленню нашої екосистеми та Землі вцілому", - наголосив Немчінов.

Читайте також: У столиці поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев

Як повідомлялось, щорічно 22 квітня світ відзначає День Землі. Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево.

Фото: Олег Немчінов / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-