У Бердянську загарбники захопили будівлю католицького костелу

У Бердянську загарбники захопили будівлю католицького костелу

Укрінформ
В тимчасово окупованому Бердянську загарбники захопили будівлю католицького костелу.

Про це повідомляється в Телеграмі Бердянської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Російські загарбники продовжують вчиняти утиски та переслідувати релігійні громади у Бердянську. На цей раз вони захопили будівлю католицького костелу", - йдеться у дописі.

Читайте також: У Маріуполі фіксують рух військових вантажівок із боєкомплектом у напрямку Бердянська

Костел Різдва Пресвятої Діви Марії був не лише релігійною громадою. Зазначається, що нужденні могли отримати підтримку, а жителі та гості міста мали можливість почути органну музику. Від самого початку окупації костел надавав укриття та допомогу всім, хто її потребував.

"Отець Іван Левицький брав участь у проукраїнських мітингах і щодня продовжував молитися опівдні біля інсталяції "Я люблю Бердянськ". Торік окупанти викрали священників греко-католицької церкви - Богдана Галету та Івана Левицького. Їх звинуватили в зберіганні вибухівки та співпраці з українськими спецслужбами. Пропагандистські медіа писали, що нібито в костелі знайшли сховок зі зброєю, а самих священнослужителів засудили за те, що вони в 2015 році деякий час служили капеланами для української армії у зоні АТО", - додали в міській раді.

Інформації про викрадених наразі немає.

Читайте також: У Мелітополі та Бердянську проходить флешмоб «Віддери рашизм»

Ще раніше окупанти також викрали голову Лютеранської громади Бердянська Артура Кожевнікова.

У міській військовій адміністрації повідомили, що російські пропагандисти розповсюджують інформацію, що начебто священнослужителі використовували персональні дані та біоматеріали вірян.

"Також у сюжетах згадують, що автори книг, які знайшли в костелі, закликали до повалення режиму Януковича. Пропагандисти використали в своїх цілях навіть розташування костелу — нібито те, що він побудований навпроти вічного вогню, не випадково, що це протистояння з "рускім міром". Вбрання священнослужителів і предмети для служінь росіяни видають за окультизм. Показують звичайне вбрання священника і говорять, що ті предмети ніби з фільму жахів", - йдеться у дописі.

Читайте також: росіяни хочуть створити у Бердянську курорт для своїх військових - ЗМІ

В мерії нагадали, що переслідування релігійних громад окупантами є злочином - росіяни порушують права людей на свободу віросповідання.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-