У Маріуполі загарбники встановили пам’ятник генералу рф, який брав участь у захопленні міста

У Маріуполі загарбники встановили пам’ятник генералу рф, який брав участь у захопленні міста

Укрінформ
У Маріуполі загарбники біля школи встановили пам’ятник генералу рф, який брав участь в захопленні та знищенні цього міста.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала фото пам’ятника.

«росіяни встановили у Маріуполі пам’ятник генералу, який брав участь в окупації міста. Пам’ятник окупанту встановили біля школи №7, яку окупаційна адміністрація перейменувала на його честь. На відкриття зігнали школярів та викладачів. Це чергова спроба героїзувати злочинців, які вбивали мирних жителів міста», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що цей російський генерал - командир 29-ї армії рф роман кутузов, який також командував так званим армійським корпусом «днр». Він брав участь у захопленні Маріуполя, а у червні 2022 року його було ліквідовано у Луганській області.

Читайте також: Поблизу Маріуполя пролунала серія вибухів

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо. Так, з 63 шкіл у Маріуполі загарбники пошкодили 54, з яких 8 – зруйнували повністю.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міська рада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-