Волинянина засудили на п'ять років ув'язнення за відеозапис руху колони військової техніки

Волинянина засудили на п'ять років ув'язнення за відеозапис руху колони військової техніки

Укрінформ
На п'ять років позбавлення волі засудили волинянина, який зняв і надіслав знайомому відео, на якому зафіксував рух колони військової техніки.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ у Волинській області, передає Укрінформ.

Зокрема, як наголосили в СБУ, під час режиму воєнного стану правоохоронці постійно проводять контррозвідувальні та контрдиверсійні заходи з метою виявлення та знешкодження у Луцьку та на території області диверсійних груп та агентів російських спецслужб. Особлива увага приділена також захисту об’єктів критичної інфраструктури в області.

У ході таких заходів правоохоронці виявили у одного волинянина на телефоні відеозапис руху колони військової техніки ЗСУ. Чоловік переслав це відео своєму знайомому, зазначили у СБУ і підкреслили, що такі дії підпадають під ознаки злочину.

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України).

Читайте також: СБУ оголосила підозру російському депутату, який «командував» обстрілом позицій ЗСУ

Слідчі дослідили всі обставини цієї справи та надіслали матеріали провадження разом з обвинувальним актом до суду.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов постійно закликає громадян не фотографувати й не фільмувати українських воїнів, військові об'єкти, гуманітарні конвої, нагадуючи про кримінальну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-