На Рівненщині вірянам дозволили залишатися у храмах на Великдень вночі

На Рівненщині вірянам дозволили залишатися у храмах на Великдень вночі

Укрінформ
На Рівненщині віряни, які прийшли на службу до початку дії комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч, проте влада попереджає, що скасування чи скорочення комендантської години на Великдень не буде.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Комендантська година не унеможливлює проведення нічного богослужіння у церквах», - повідомив Коваль.

Він підкреслив, що віряни, які прийшли на службу до початку її дії, можуть залишатися в храмі на всю ніч. По завершенню комендантської години люди також можуть відвідати церкви і освятити великодній кошик.

За словами начальника ОВА, безпекові заходи мають бути дотримані усіма релігійними організаціями без виключень - на умовах рівності та однакової відповідальності згідно із законодавством. Тому скасування чи скорочення комендантської години на Великдень не буде. А правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі. Він нагадав, що на Рівненщині комендантська година діє з 00:00 до 05:00. У цей час заборонено перебувати на вулиці й у громадських місцях, а також переміщатися транспортом чи пішки без спеціальної перепустки.

Читайте також: Кличко закликав киян залишатися вдома у Великодню ніч

Коваль наголосив, що будь-які провокації з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації – неприпустимі, це лише гратиме на руку ворогу. 

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська обласна рада на позачерговій сесії заборонила діяльність Української православної церкви (московського патріархату) на території області.

На Кіровоградщині на Великдень скоротили комендантську годину, не можна бути на вулицях з опівночі до 4-ї ранку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-