Загарбники забирають людей у Сєвєродонецьку до комендатури через спроби зв’язатися з рідними

Загарбники забирають людей у Сєвєродонецьку до комендатури через спроби зв’язатися з рідними

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Сєвєродонецьку Луганської області загарбники забирають людей до комендатури за спроби зателефонувати.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

“У деяких районах Сєвєродонецька люди знайшли місця на дахах багатоповерхівок, звідки можна зателефонувати рідним. Однак про цю можливість швидко стало відомо. Відтоді військові почали уважно оглядати дахи. Кого там знаходять – забирають до комендатури”, - ідеться у повідомленні.

Як підкреслюють в ОВА, вже декілька місяців на захопленій території Луганщини "не хочуть розв’язувати юридичну колізію, що виникла при переході від одного законодавства до іншого. Так, за російськими законами звільнення зі служби за віком відбувається у 50 років, а за законами так званої “лнр” – у 55".

Читайте також: росіяни вивозять техніку та меблі з держустанов на Луганщині

Втім, "незважаючи на численні звернення людей, загарбники маніпулюють строками впровадження законодавства рф, зокрема, у цьому питанні. Це дає змогу й примусово мобілізувати більшу кількість осіб, й, відповідно, звільняти зі служби значно пізніше", зазанчають в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини тривають арешти дорослого цивільного населення, зокрема росіяни незаконно позбавили волі та утримують у СІЗО Луганська трьох жителів Нижньодуванської громади Сватівського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-