Венеція допоможе Одесі у збереженні культурної спадщини та у розвитку порту

Венеція допоможе Одесі у збереженні культурної спадщини та у розвитку порту

Фото
Укрінформ
Міська влада Одеси та Венеції 14 квітня підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері збереження та розвитку культурної спадщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми чекаємо на закінчення воєнного конфлікту, але вже зараз міркуємо, як можна допомогти розвитку Одеси, яка дуже схожа на Венецію. Ми маємо великий досвід з ведення реставраційних робіт, тому допоможемо у цій справі Одесі», - заявив мер Венеції Луїджі Бруньяро.

Венеція допоможе Одесі у збереженні культурної спадщини та у розвитку порту / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Він зауважив, що Італія планує не тільки допомогти у збереженні культурної спадщини Одеси, а також має намір співпрацювати для розвитку одеського порту.

«Одеса є портом міжнародного значення. Порт Одеси допомагає зробити Україну сильнішою», - підкреслив мер Венеції.

Мер Одеси Геннадій Труханов у свою чергу зауважив, що Венеція не просто допомогла Одесі у період війни, а простягнула «справжню руку побратимства».

«Ми знаємо, що Венеція не має танків чи літаків. Але ваша підтримка в питанні включення історичного центру Одеси до списку ЮНЕСКО - не менш важлива за зброю, адже це захист нашої унікальної історичної спадщини», - подякував італійським представникам Труханов.

Також він додав, що Одеса та Венеція й надалі будуть розвивати дружні відносини, зокрема у питанні збереження архітектурних шедеврів.

«У наших планах залучення італійських спеціалістів до архітектурних конкурсів, наприклад, облаштування фонтанів на Катерининській площі», - повідомив Труханов.

Читайте також: Одеса отримала від Німеччини партію генераторів

Після підписання меморандуму мер Бруньяро повторно відкрив вказівник Венеції на пам’ятному знаку містам-побратимам біля будинку одеської мерії. Табличку додали до пам’ятного знаку ще 2 вересня 2022 року під час святкування Дня міста.

Як повідомлялося, генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле прибула 4 квітня до Одеси, де відвідала урочисту церемонію відкриття пам’ятної таблички про включення частини історичного центру Одеси до Списку всесвітньої культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-