Прокуратура просить повернути справу Штепи з Полтави до Харкова

Прокуратура просить повернути справу Штепи з Полтави до Харкова

Укрінформ
Прокуратура просить повернути справу ексмера Слов’янська Нелі Штепи назад до харківського суду. Протягом останнього року через вторгнення рф розгляд не відбувався, а зараз справа знаходиться у Полтаві, де її мають почати слухати наново.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Територіальну підсудність було змінено у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя під час воєнного стану. Наразі прокурором подано клопотання до Верховного Суду щодо передачі справи в Орджонікідзевський районний суд м. Харкова», - розповів Чубенко.

За його інформацією, на 19 квітня 2023 року призначено засідання у справі Штепи в Київському районному суді Полтави, і воно буде підготовчим.

Протягом більш як року слухань не було.

Читайте також: Штепа у суді розповідала про «план захоплення Харкова»

«Останнє засідання відбулося 21 лютого 2022 року. Завершився допит свідків сторони обвинувачення, у подальшому мали перейти до допиту свідків сторони захисту. Така довга перерва пов'язана з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну та активними бойовими діями на території Харківської області», - зазначив речник обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної групи. На думку прокуратури, Штепа як представник влади знала про терористичну організацію “днр”, але не вжила разом з правоохоронцями заходів із протидії захопленням адміністративних будівель терористами та не звернулася до органів МВС та СБУ для стабілізації ситуації. Колишня посадовиця заперечує свою причетність до подій у Слов’янську та заявляє, що заклики до президента рф путіна робилися нею під тиском і збройною загрозою.

Їй загрожує довічне ув’язнення.

Після арешту Штепа тривалий час перебувала в СІЗО, згодом запобіжний захід, за клопотанням захисників, суд змінював на домашній арешт, нічний домашній арешт, а на початку липня 2021 року її відпустили під особисте зобовʼязання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-