Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

Мера Полтави Мамая звільнили з посади за рішенням суду

Укрінформ
Мер Полтави Олександр Мамай звільнений з посади у зв’язку із набуттям чинності вироку Вищого антикорупційного суду, відповідно до якого він був засуджений до умовного терміну, а також отримав заборону протягом року обіймати керівні посади.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ. 

“4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову О.Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. 12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради О.Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства”, - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що відповідно до угоди про визнання винуватості Мамай перерахував 2 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

Як повідомляв Укрінформ, ВАКС визнав винним мера Полтави Олександра Мамая у завданні збитків місцевому бюджету на 570 тисяч грн, засудив його до 5 років розбавлення волі з іспитовим строком 1 рік, а також заборонив протягом 1 року обіймати керівні посади. 

Читайте також: Мер Полтави вважає спробу відсторонити його від посади «політично обґрунтованою»

Згідно з матеріалами справи, мер, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації «Інститут розвитку міста», влаштував на роботу 2 осіб, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а здійснювали ведення домашнього господарства у помешканні міського голови та його близького оточення.

Для виплати вказаним особам заробітної плати службові особи комунальної організації вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що у підсумку призвело до завдання місцевому бюджету понад пів мільйона гривень збитків.

Інші обвинувачені у справі, а саме: два виконавці та два пособники у розтраті коштів, також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором, які теж затверджені судом. Відповідно до угоди їм призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-