Мер Полтави вважає спробу відсторонити його від посади «політично обґрунтованою»

Мер Полтави вважає спробу відсторонити його від посади «політично обґрунтованою»

Укрінформ
Міський голова Полтави Олександр Мамай вважає оголошення йому підозри щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ "політично обґрунтованим".

Про це він заявив у відеозверненні до Президента України і Полтавської громади, розміщеному в Телеграмі, передає Укрінформ.

"29 грудня 2022 р. я отримав підозру в тому, чого я не робив. Підозра... є немотивованою і політично обґрунтованою", - заявив Мамай.

За його словами, оприлюднена ним на пресконференції 15 грудня інформація про розташування військової частини не є засекреченою.

Читайте також: Меру Полтави оголосили підозру - СБУ

Він також наголосив, що Полтавська громада з початку повномасштабного вторгнення надала допомогу українській армії в розмірі понад 150 млн грн, стала домівкою для 70 тис. внутрішньо переміщених осіб, а загалом через громаду пройшло близько 300 тис. ВПО.

Мер Полтави вважає, що відсторонення його від посади буде порушенням Конституції України, і обіцяє звернутися із заявою про порушення демократичних принципів до міжнародних інституцій.

Водночас полтавське інтернет-видання "Зміст" із посиланням на керівника Полтавської обласної прокуратури Антона Столітнього повідомило, що 2 січня прокурор погодив клопотання слідчого Управління СБУ Полтавщини про обрання підозрюваному Олександрові Мамаю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокуратура також погодила клопотання слідчого про відсторонення Олександра Мамая від виконання обов'язків міського голови на два місяці.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2022 р. міському голові Полтави Олександру Мамаю повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-