росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
російських обстрілів минулої доби зазнали вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 14 квітня.

По Чернігівській області за добу війська російської федерації здійснили два обстріли з артилерії та мінометів. Під ворожий вогонь потрапив Новгород-Сіверський район. Минулося без жертв і руйнувань.

У Сумській області сьогодні зранку ворог ударив з мінометів по Білопільській і Середино-Будській громадах – відбулися 19 влучань. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Учора протягом дня росіяни тричі обстріляли Есманську й Білопільську громади, здійснивши загалом 22 влучання з мінометів, артилерії і станкових гранатометів. Минулося без наслідків.

У Запорізькій області ​​по лінії розмежування за минулу добу війська рф завдали 81 удару: один ракетний, сім авіаційних, 68 артилерійських, два — з реактивних систем залпового вогню, три — із застосуванням безпілотників.

Читайте також: Енергетики Запорізької області вже отримали близько 54 тонн обладнання

Від ворожих обстрілів потерпали Малинівка, Мала Токмачка, Преображенка, Залізничне та ще 14 міст і сіл регіону. Постраждалих серед мирного населення немає, щодо руйнувань отримані 18 повідомлень. Дані уточнюються.

У Дніпропетровській області за минулу добу російська армія тричі обстріляла Нікопольський район. З важкої артилерії загарбники поцілили по самому Нікополю, Покровській і Червоногригорівській громадах.

Унаслідок ворожих ударів у Нікопольському районі є руйнування, пошкоджене сільськогосподарське підприємство. Також пошкоджень зазнали 11 приватних будинків, п’ятиповерхова будівля, дев'ять господарських споруд, два газогони й три лінії електропередач. Минулося без жертв і постраждалих

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни обстріляли Уди, Козачу Лопань, Тернову, Старицю, Гатище, Миколаївку й Бударки. На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка й Табаївка.

Кучерівку Куп’янського району вчора загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град". Ворожі снаряди влучили в дорогу біля товариства з обмеженою відповідальністю "Іскра" – сталася пожежа. Поранення дістали троє чоловіків віком 50, 51 і 23 роки. Усіх постраждалих госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Унаслідок ворожого удару по селищу Дворічна Куп'янського району поранення дістав 47-річний чоловік. Постраждалого госпіталізували.

Біля села Лук'янці Харківського району 28-річний чоловік трактором наїхав у полі на невідомий вибухонебезпечний предмет, унаслідок чого отримав поранення й був госпіталізований.

Читайте також: В Україні потенційно забруднені вибухівкою 174 тисячі квадратних кілометрів – ДСНС

У Луганській області російські війська вчора вкотре обстріляли визволене село Невське — різного ступеню руйнувань зазнали вісім приватних будинків. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Також протягом минулої доби артилерійських обстрілів від росіян зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Андріївка й Білогорівка. Поблизу Діброви та Білогорівки загарбники вели безуспішні наступальні дії.

У Донецькій області близько півночі війська рф обстріляли село Новоукраїнка Вугледарської громади. Триває уточнення інформації про постраждалих.

Протягом доби росіяни обстрілювали населені пункти області із застосованням артилерії й реактивних систем залпового вогню "Град". Ворожих ударів зазнали, зокрема, житлові сектори в Авдіївці й Часовому Яру та водосховище в Карлівці.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 68 обстрілів, зокрема чотири — по самому Херсону. Ворог випустив по регіону 280 снарядів із важкої артилерії, безпілотників й авіації. Унаслідок російських обстрілів за добу загинули двоє мирних жителів, ще четверо дістали поранення.

Зокрема, з артилерії російська армія вдарила по Дніпровському району Херсона, поціливши в один із парків, унаслідок чого загинув цивільний.

По селу Зміївка Бериславського району вдарила ворожа авіація: керованими авіабомбами росіяни поцілили в будівлю місцевої школи. Через ворожу атаку 62-річний завгосп, який на той час знаходився в приміщенні закладу, загинув на місці, 55-річний сторож дістав поранення.

Із визволених територій Херсонської області за добу евакуювали 99 людей.

Читайте також: Військові закликають уникати масових скупчень людей на Великдень

Як повідомляв Укрінформ, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар’їнку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-