Військові закликають уникати масових скупчень людей на Великдень

Військові закликають уникати масових скупчень людей на Великдень

Укрінформ
Сили оборони півдня наразі не фіксують на своєму напрямку занадто активної підготовки ворога до обстрілів на Великдень, але закликають громадян бути пильними та уникати масових скупчень людей.

Про це керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ми не фіксуємо такої підготовки дуже активної, тому що ворог на нашому напрямку зайнятий підготовкою оборонних споруд. Вони більше знаходяться в обороні й готуються до оборони та час від часу продовжують обстріли мирного населення. Вони, на жаль, за своєю сутністю терористи і завдають ударів авіацією і артилерією там, де можуть ще її підтягнути. Обстрілюють мирне населення», - поінформувала Гуменюк.

Читайте також: Ігнат - про можливість ракетних обстрілів на Великдень: Ознаки підготовки є завжди

За її словами, протягом минулої доби кричущим випадком стало скидання росіянами 500-кілограмової авіабомби на школу у Зміївці на Херсонщині. Оскільки вона не функціонує через постійний терор російських загарбників, у момент удару дітей та вчителів у приміщенні не було.

Гуменюк укотре закликала співвітчизників уникати масових скупчень, адже це "приваблива" мішень для ворога. "Підготовки з боку ворога такої очевидної немає, але ми усвідомлюємо, що вони продовжують обстрілювати не тільки правий берег, а й лівобережні населені пункти, оскільки намагаються витіснити населення, перетягаючи його разом із собою на наступні рубежі оборони для того, щоб прикриватися живим щитом там», - підкреслила керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Читайте також: В Україні на Великдень чергуватимуть 20 тисяч правоохоронців і 7 тисяч рятувальників

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу Сили оборони відбили 49 атак противника. Водночас українська авіація завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-