Водопілля на Київщині: через загрозу нових підтоплень оголосили другий рівень небезпеки

Водопілля на Київщині: через загрозу нових підтоплень оголосили другий рівень небезпеки

Фото
Укрінформ
Укргідрометцентр попереджає, що внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС у Києві та деяких районах Київської області 13-14 квітня можливі підтоплення ділянок.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на річці Дніпро у місті Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів, ідеться у повідомленні.

Оголошено другий рівень небезпеки.

Своєю чергою начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив у Телеграмі, що у селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів уже розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці.

Читайте також: Українців попередили про підвищення рівнів води на Верхньому Дніпрі

За його словами, поліцейські та рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій допомагають місцевим жителям подолати лихо, працюють відповідні служби з очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується.

Як повідомляв Укрінформ, рятувальники постійно контролюють рівень води в Дніпрі та готові виконати необхідні заходи у разі можливого підтоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-