У Хмельницькому затримали пропагандиста Медведчука, який закликав до «поділу» України

У Хмельницькому затримали пропагандиста Медведчука, який закликав до «поділу» України

Укрінформ
У Хмельницькому Служба безпеки України затримала пропагандиста, який співпрацював зі звинуваченим у державній зраді колишнім народним депутатом Віктором Медведчуком.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора України повідомляє у Телеграмі.

З 2016 року затриманий безпосередньо займався "розкруткою" медійних образів поплічників Кремля, зокрема Медведчука, допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі.

СБУ повідомляє, що фігурант займався “розкруткою” медійного образу поплічника кремля як “миротворця”, якого “чують” у москві, для чого регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

На початку 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство News-front, зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Після початку повномасштабної агресії росії зловмисник жив у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, у яких ставив під сумнів існування Української держави у міжнародно визнаних кордонах.

Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну обстановку в Україні.

Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлені комп’ютерна техніка і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України повідомила про підозру "політологу" Медведчука Олександру Лазарєву.

Читайте також: Антиукраїнська пропаганда: прокуратура повідомила підозру блогеру-мільйоннику

До початку повномасштабного вторгнення росії він входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, а також на власника забороненого телеканалу НАШ, колишнього народного депутата Євгена Мураєва і підозрюваного у державній зраді підсанкційного блогера Анатолія Шарія.

Лазарєв безпосередньо займався "розкруткою" медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформаційному просторі. Для цього він був частим гостем в ефірах підсанкційних телеканалів НАШ, Zik, NewsOne, 112-й і russia today.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-