СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука, який ховається в Криму

СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука, який ховається в Криму

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру «політологу» підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука Олександру Лазарєву.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Спецслужба зібрала доказову базу на прокремлівського «політолога» Лазарєва, який допомагає агресору у війні проти України.

Фігурант до початку повномасштабного вторгнення росії входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, а також на власника забороненого телеканалу НАШ, колишнього народного депутата Євгена Мураєва та підозрюваного у державній зраді підсанкціонного блогера Анатолія Шарія.

Сам Лазарєв безпосередньо займався «розкруткою» медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформаційному просторі.

Для цього він був частим гостем в ефірах підсанкційних телеканалів НАШ, Zik, NewsOne, 112-й і russia today.

У своїх коментарях Лазарєв виправдовував агресивну політику москви і називав бойові дії на сході України «громадянською війною».

Читайте також: Суд арештував активи дружини Медведчука на понад ₴440 мільйонів

Після 24 лютого минулого року Лазарєв приховано виїхав за кордон.

Згодом він прибув на територію тимчасово окупованого Криму та приєднався до найближчого оточення «глави» Криму Сергія Аксьонова, якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а також за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці. За інформацією СБУ, перебуваючи в росії, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб та виступає на ворожих телеканалах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-