Загарбники планують привезти в’язнів із білорусі на будівельні роботи у Маріуполі

Загарбники планують привезти в’язнів із білорусі на будівельні роботи у Маріуполі

Укрінформ
До тимчасово захопленого російськими військовими Маріуполя на будівельні роботи привезуть із білорусії в’язнів, засуджених за нетяжкі злочини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі «Свобода. Ранок» (проєкт Радіо Свобода) повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Буквально вчора ми отримали додаткову інформацію, що ухвалено рішення, що не лише росіяни будуть. Збираються привезти найближчим часом вже з білорусі людей, які засуджені за нетяжкі злочини для того, щоб вони також займалися будівельними роботами на території Маріуполя», – сказав Андрющенко.

Він не пояснив, на яких саме умовах білоруські в’язні виконуватимуть будівельні роботи у Маріуполі.

Водночас радник мера уточнив, що будівельники, які прибули та прибувають з росії, планують залишитися жити в Маріуполі і будують домівки саме собі.

Читайте також: У захопленому Маріуполі росіяни зафарбували український мурал про рівність

«Вони не планують нікуди виїжджати, вони планують будувати житлові будинки, квартали і не приховують, що вони будують це саме для себе – під ту програму іпотеки, яка запущена в Росії з лютого цього року – під два відсотки. Вже навіть 40 тендерів у Москві розіграно. Їх отримали фірми, які належать наближеним до Кремля. І будуть будувати за федеральний бюджет все це. Тому їх кількість буде зростати», – заявив Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди свого злочину.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-