На Львівщині стартує пілотний проєкт зі створення центрів соціального догляду

На Львівщині стартує пілотний проєкт зі створення центрів соціального догляду

Укрінформ
У Львівській області стартує пілотний проєкт зі створення центрів соціального догляду для внутрішньо переміщених осіб, людей старшого віку та людей з інвалідністю.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

"Львівщина працює над запуском пілотного проєкту – соціальних послуг для підтримки найбільш незахищених категорій населення. Йдеться про внутрішньо переміщених осіб, а також стареньких і маломобільних", - ідеться у повідомленні.

Проєкт реалізується під патронатом першої леді Олени Зеленської.

"Він передбачає, що громади області мають запропонувати приміщення, які залишилися після медичної або освітньої реформ. На їх базі створять стаціонарні центри, які будуть підрозділами територіальних центрів соціального обслуговування чи центрів надання соціальних послуг. Орієнтовно у таких центрах селитимуть 20-30 осіб", - зазначають у Мінреінтеграції.

У межах проєкту також передбачається навчання соціальних працівників.

У Мінреінтеграції наголосили на важливосім, щоб міжнародні партнери підтримали таку ініціативу громад.

Читайте також: Уряд реформує соціальну політику за стандартами ЄС, щоб українці поверталися додому - Жолнович

Форма реєстрації для міжнародних партнерів і всіх, хто хоче долучитися до проєкту, за посиланням.

"Наразі уже 12 громад задекларували свою готовність створювати центри стаціонарного догляду для людей старшого віку та з інвалідністю. Це дозволить забезпечити найбільш вразливих громадян гідними умовами проживання та якісними соціальними послугами підтримки", - наголосили у Мінреінтеграції.

Львівським громадам, які готові долучитися до проєкту, потрібно заповнити анкету

Перелік громад, які зголосилися створювати центри підтриманого проживання для людей з інвалідністю та старшого віку, за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство соціальної політики презентувало проєкт розбудови соціальної сфери, одним з елементів якої стане створення національного закупівельника соціальних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-