російська армія за добу атакувала вісім областей України — зведення ОВА

російська армія за добу атакувала вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 10 квітня.

Зокрема, по Чернігівській області за добу загарбники здійснили два обстріли. Удень неподалік від села Гремʼяч Новгород-Сіверської громади російська ракета влучила по мосту через річку Судость, частково його зруйнувавши.

Також росіяни обстріляли з мінометів територію Семенівської громади. Минулося без жертв.

У Сумській області в ніч на 10 квітня загарбники вдарили з мінометів по території Середино-Будської громади, здійснивши 20 влучань. Триває уточнення даних щодо наслідків. У небі над областю Сили оборони України збили ворожий безпілотник, попередньо, типу Zala 421-16е.

Читайте також: росія продовжує витрачати значні ресурси для отримання мізерного успіху – британська розвідка

Учора протягом дня росіяни обстріляли дві прикордонні громади регіону — Новослобідську й Білопільську. В обох випадках минулося без наслідків.

По Запорізькій області загарбники здійснили 58 артилерійських обстрілів і ​​три авіаційні атаки, зокрема одну — із застосуванням безпілотника. Під ворожим ударом опинилися Василівський та Пологівський райони — за добу зафіксоване 31 руйнування. Крім житлових будинків і господарчих споруд, в одному із сіл зруйнований сучасний освітній заклад.

У Харківській області на Слобожанському напрямку росіяни обстрілювали Ветеринарне, Козачу Лопань, Малу Данилівку, Гатище, Устинівку, Мілове, Великий Бурлук і Тополі.

На Куп’янському напрямку від ворожих обстрілів потерпали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне й Першотравневе. Учора внаслідок удару російської армії по селу Петропавлівка Куп'янського району пошкоджень зазнав житловий будинок.

У Куп'янському районі ворожим вогнем пошкоджені 15 приватних будинків у селі Курилівка. Унаслідок обстрілів, скоєних росіянами по селу Подоли, відбулося влучання з реактивної системи залпового вогню "Град" по території лісу — спалахнула пожежа.

Читайте також: росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України понад 1200 ракет і дронів

З мінометів загарбники обстріляли Караїчне Чугуївського району, поранивши 36-річного мирного жителя. Чоловік госпіталізований у важкому стані.

У Сніжківці Ізюмського району 38-річний цивільний на власному городі наступив на протипіхотну міну "Пелюстка", діставши осколкові поранення. Постраждалого госпіталізували.

У Луганській області російська армія спробувала вести безуспішні наступальні дії південніше від Діброви. Втрати, які кадровим військам рф завдають Сили оборони, поповнюються за рахунок мобілізованих.

За минулу добу артилерійських ударів від росіян зазнали Новоселівське, Макіївка, Невське й Білогорівка.

У Донецькій області за добу війська російської федерації поранили чотирьох мирних жителів. Для здійснення обстрілів загарбники застосовували зенітні ракетні комплекси "С-300", авіацію (тип ракет не встановлений), РСЗВ "Смерч" і "Град", артилерію й міномети.

Ворожих ударів зазнали житловий сектор і дачний кооператив "Івушка" в Авдіївці, житловий сектор і блокпост у Дружківці, житловий сектор і колишній профілакторій у Костянтинівці, Курахівська ТЕС, житловий сектор і гаражний кооператив "Енергетик" у Кураховому, житловий сектор у Великій Новосілці, а також околиці Архангельського, Кам’янки й Ласточкиного.

У Миколаївській області вчора вдень ворог завдавав ударів із РСЗВ по населеному пункту Куцурубської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

У Херсонській області ситуація залишається складною. За минулу добу росіяни здійснили по регіону 78 обстрілів, випустивши загалом 360 снарядів, 17 з яких влучили по Херсону.

Загарбники поцілили в житлові квартали населених пунктів області, територію та споруди гаражного кооперативу Корабельного району Херсона.

Читайте також: Військові рф обстріляли лікарню у Херсоні

Керованими авіабомбами росіяни били по Новобериславу Бериславської громади. Також ворожі винищувачі скинули три бомби на Кізомис Білозерської громади. Триває уточнення інформація про обсяги руйнувань.

Жертв серед мирних жителів у Херсонській області за добу немає. Із визволених територій регіону вдалося евакуювати ще 90 людей.

Як повідомляв Укрінформ, росія продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Силами оборони за добу там відбиті 58 ворожих атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-