З Куп’янської громади на Харківщині евакуювали 18 дітей, залишаються ще 560

З Куп’янської громади на Харківщині евакуювали 18 дітей, залишаються ще 560

Фото, відео
Укрінформ
У Куп’янській громаді на Харківщині, яка постійно зазнає російських обстрілів, залишаються 560 дітей.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна, передає Укрінформ.

З Куп’янської громади на Харківщині евакуювали 18 дітей/Фото: kharkivoda.gov.ua

«Під патронатом віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук та начальника ХОВА Олега Синєгубова нам вдалося вивезти з небезпечних місць до Харкова 18 дітей у супроводі дорослих. Наразі у громаді лишаються 560 малюків та підлітків. Евакуаційна робота триває», – розповів Беседін.

Евакуйовані напередодні 18 дітей 7 квітня вирушили в Рівненську область. Як зазначив Беседін, дітей і дорослих, які їх супроводжують, розмістять у санаторному закладі.

«Для них передбачене повноцінне харчування, реабілітаційні заходи, психологічна підтримка, медичне обстеження, а також повний спектр соціальних послуг, які надає держава», - сказав керівник МВА.

Читайте також: Відмова неможлива: Верещук про примусову евакуацію дітей з 21 населеного пункту Донеччини

В обласній адміністрації зазначають, що евакуація дітей з деокупованих територій області та місць проведення бойових дій триває.

«Маємо надію, що батьки проявлять розуміння і допоможуть нам вивезти дітей із небезпечних територій», – наголосив директор департаменту цивільного захисту ОВА Іван Сокол.

Як повідомлялося, у Куп’янському районі Харківщини тривають бойові дії. Тимчасово захопленими залишаються 29 населених пунктів, ще три – перебувають у "сірій" зоні, фактично там точаться бої. Деокуповані території району щодня зазнають російських обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-