Відмова неможлива: Верещук про примусову евакуацію дітей з 21 населеного пункту Донеччини

Відмова неможлива: Верещук про примусову евакуацію дітей з 21 населеного пункту Донеччини

Єдині новини
Укрінформ
Члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану підтримали ініціативу Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації дітей із 21 населеного пункту Донеччини, де безпекова ситуація залишається важкою.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Учора відбулося засідання координаційного штабу під моїм керівництвом. Ми розглянули ініціативу голови ОВА Донеччини і погодили застосування постанови про примусову евакуацію з чергового 21 населеного пункту. Я зараз маю на увазі й Авдіївку, й інші населені пункти, з яких терміново будуть вивезені діти», - сказала Верещук.

Відео: телемарафон “Єдині новини”.

Глава Мінреінтеграції додала, що в такому випадку відмова буде неможливою.

Вона також розповіла про трагедію, яка сталася кілька днів тому. Через обстріл російськими загарбниками Авдіївки Донецької області загинули дві людини, серед яких дитина 2022 року народження. Напередодні поліцейські вкотре вмовляли маму п'ятимісячного хлопчика виїхати з міста, але та відмовилася. «Власне, мама дитинки, яка загинула, (була евакуйована – ред.) самовільно повернуся до Авдіївки, от ви бачите, яке нещастя. Тому ми оперативно реагуємо на такі речі, якщо батьки не розуміють самі», - додала віцепрем'єр.

Читайте також: Верещук рекомендує українцям тимчасово виїхати з ТОТ до третіх країн

Верещук зазначила: щоб надалі не було таких випадків, коли евакуйовані батьки із дітьми самовільно повертаються додому після того, як їх вивезли у більш безпечні місця, будуть ухвалюватися відповідні рішення. Наприклад, як це зробив керівник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін - ухвалив рішення про заборону на в'їзд родин із дітьми в місця, де ведуться бойові дії.

Посадовець вкотре наголосила: діти не мають бути там, де небезпечно.

Як повідомлялося, 7 березня Кабінет Міністрів схвалив ініціативу з примусової евакуації дітей із зон бойових дій. Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-