На вокзалах оголосять хвилину мовчання на вшанування жертв ракетного удару по Краматорську

На вокзалах оголосять хвилину мовчання на вшанування жертв ракетного удару по Краматорську

Укрінформ
На знак вшанування памʼяті жертв російського ракетного обстрілу 8 квітня 2022 року залізничного вокзалу у Краматорську о 10:30 на всіх вокзалах України буде оголошена хвилина мовчання.

Як передає Укрінформ, про це акціонерне товариство “Укрзалізниця” повідомляє в Телеграмі.

Рік тому, 8 квітня 2022 року, росія завдала ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська, який був тоді однією з головних точок евакуації для жителів Донецької області.

За даними правоохоронців, внаслідок цього воєнного злочину проти цивільних загинула 61 людина, у тому числі семеро дітей.

“Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження стосовно цього злочину, здійсненого з особливим цинізмом. Невідворотне покарання знайде всіх винних у цьому ударі, без винятку. Потяг на Гаагу вже зачекався своїх пасажирів”, - наголосили в Укрзалізниці.

Як зазначається в повідомленні, за кілька годин до атаки, вночі, залізничникам вдалось вивести з вокзалу у Краматорську три поїзди з евакуйованими. Вони були відрізані внаслідок ворожого удару по шляхопроводу поблизу станції Барвінкове. Ці рейси стали рятівними для майже 4 тисяч пасажирів, а після атаки вокзал Краматорська був тимчасово зачинений через пошкодження.

Читайте також: Зеленський — про повномасштабне вторгнення росії: Це був рік болю, жалю, віри та єдності

“Шість місяців потому завдяки зусиллям українських воїнів рух поїздів до Краматорська було поновлено. Тоді вокзал знову запрацював, а в місто зі столиці помчав швидкісний Інтерсіті+, яким повертались на Донеччину ті, хто не був вдома від початку повномасштабного вторгнення, а також ті, хто волів побачитись із близькими, з якими їх розлучила війна”, - зауважили залізничники.

Ці рейси стали настільки важливими, що Укрзалізниця призначила ще один поїзд до Краматорська, який стартує саме 8 квітня зі Львова, зазначили в УЗ.

“Квитки на перший рейс були викуплені повністю, і це стало ще одним символом того, що залізниця, як і Україна, не припинятиме рух ніколи”, - наголосили в Укрзалізниці.

Читайте також: Драмтеатр у Маріуполі та краматорський вокзал атакувала росія – Комісія ООН

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця з 8 квітня запускає поїзд № 104/103 Львів - Краматорськ. Рейс відправлятиметься зі Львова з 8 квітня через день о 18:35 і прибуватиме до Краматорська о 15:06. Із Краматорська поїзд вирушатиме з 9 квітня через день о 15:55 і прибуватиме до Львова об 11:51.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-