У Чернівецькій області через негоду є пошкодження у розподільчих мережах - Укренерго

У Чернівецькій області через негоду є пошкодження у розподільчих мережах - Укренерго

Укрінформ
В енергосистемі України 7 квітня 2023 року наявний резерв потужності, водночас через погодні умови є пошкодження у розподільчих мережах у Чернівецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Станом на 7 квітня виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів. Також в енергосистемі наявний резерв потужності, що підвищує її надійну роботу. Водночас через несприятливу погоду (сніг з поривами вітру) є пошкодження у розподільчих мережах у Чернівецькій області», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ситуація в енергосистемі стабілізувалася, однак через пошкодження ключових високовольтних підстанцій, які були завдані агресором протягом останніх шести місяців, надійність живлення споживачів більшості регіонів України значно знижена.

Читайте також: На сході відновили майже 400 кілометрів високовольтних ліній, пошкоджених атаками рф - Укренерго

«Для відновленням надійності живлення ремонтні бригади Укренерго щоденно проводять відновлювальні роботи на об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. Але пошкодження, завдані ворогом енергетичній інфраструктурі, масштабні та складні і потребують багато часу», – додали в компанії.

Як повідомлялося, протягом останньої доби заживлено 6,8 тис. споживачів у Донецькій області, близько 2 тис. - у Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-