На сході відновили майже 400 кілометрів високовольтних ліній, пошкоджених атаками рф - Укренерго

На сході відновили майже 400 кілометрів високовольтних ліній, пошкоджених атаками рф - Укренерго

Укрінформ
З вересня на об’єкти НЕК «Укренерго» у Донецькій, Луганській, Харківській областях здійснено 12 масованих атак російськими ракетами і дронами, внаслідок чого пошкоджено близько 68% високовольтних підстанцій та 833 км ліній.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

«Найгарячіша ділянка енергетичного фронту за кількістю уражень сьогодні співпадає з воєнним – це східні прифронтові області: Донецька, Луганська, Харківська. Ворог вже пів року намагається створити «мертву зону» в тилу наших захисників – відрізає від нормального енергоживлення великі міста, промислові підприємства», - йдеться в повідомленні.

Втім, як наголошують в Укренерго, щодня понад 200 висококваліфікованих ремонтників працюють над відновленням постраждалої інфраструктури в східному регіоні. Всі ремонтні процеси вдалося прискорити без втрати якості. Зокрема, 67% з пошкоджених підстанцій частково відновлені, також відбудовані 398 км високовольтних ліній.

Читайте також: Укренерго отримало понад €700 мільйонів кредитів від партнерів

Наразі в компанії триває активна робота з пошуку нового обладнання та захисту об'єктів. Також розроблено чіткі плани щодо суттєвого підвищення надійності та стабільності енергоживлення в регіоні, пропрацьовані резервні схеми заживлення споживачів.

«Стабільність енергоживлення цих регіонів – один з ключових пріоритетів для підготовки до нового опалювального сезону. Це завдання суттєво ускладнюється постійними ворожими обстрілами. Нападам ворога енергетики протиставляють професіоналізм та набуті за зиму вміння швидко відновлювати пошкодження», - додали в Укренерго.

Як повідомлялося, голова "Укренерго" назвав чотири компоненти підготовки енергосистеми України до наступної зими та ймовірних терористичних атак з боку росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-